Joi, 02 Aprilie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8103 $ 4.3389
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

ÎN CADRUL PROIECTULUI EXPERIENȚE DOBROGENE

ACȚIUNE UMANITARĂ LA CONSTANȚA, ÎN SPRIJINUL ȘTEFANIEI ECHIMESCU, DIAGNOSTICATĂ CU CANCER PULMONAR

Articol publicat Marti, 14 Mai 2019

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale, Inedit magazin

Publicul de la malul iubitor de evenimente culturale inedite, dar și constănțenii și toți oamenii de bine care doresc să contribuie cât de puțin la o acțiune umanitară de suflet, în care își pun acum speranțele copiii, rudele și prietenii Ștefaniei Echimescu, o tânără de numai de 29 de ani, diagnosticată cu cancer pulmonar, sunt așteptați joi, 16 mai 2019, de la ora 18.00, la Restaurantul “Le Premier” din str. Aristide Karatzali, nr. 1, Constanța. Despre Ștefania, familia și prietenii spun că “este un om de o blândețe și o inimă mare cum rar se mai găsește în ziua de astăzi și mamă dedicată a doi copii minunați“. Donând o putem sprijini cu toții în această grea încercare, arătându-i că nu este singură! Vedeți aici cazul Ștefaniei!

Evenimentul în cadrul căruia se va desfășura momentul cultural-umanitar dedicat Ștefaniei Echimescu este unul inedit, care stă sub semnul multiculturalității. Întreaga manifestare se va desfășura sub titulatura “Povestea apelor”, fiind un proiect marca Experiențe Dobrogene. 

Inițiat de ong-ul Inomar Cluster, proiectul Experiențe Dobrogene descoperă publicului, prin evenimentul “Povestea apelor”, o lume cu povești de demult, învăluite în aromele vinului dobrogean, mâncărurilor tradiționale ale ucrainenilor dobrogeni, istoriei și culturii acestora.

Invitatul acestei experiențe dobrogene este Eduard Acsente, povestitorul apelor, de la Dunăre la Marea Neagră, hahol (cazac) mândru de originea sa, care vine de la Sfântul Gheorghe, împreună cu soția sa, Aniela Acsente, să farmece publicul constănțean și nu numai cu universul tainic al istoriei, al tradițiilor ucrainene, al meșteșugului, al scrumbiei și al storceacului.

În cadrul evenimentului ''Povestea apelor” se vor desfășura ateliere cu prezentare de produse meșteșugărești, de degustare mâncare, zacuscă cu pește, cozonac și plăcinte, produse atestate traditional de la fabrica din comuna tulceană Greci, Piccolo Angelo și degustare vinuri din Crama de la Hamangia si Crama Delta Dunării. Atelierele meșteșugărești sunt susținute de Aniela Acsinte și “Parfum de Lavandă“. Iubitorii de pește se pot bucura de scrumbia afumată, scrumbia la plită pe pat de verdeață și storceagul preparat în bucătăria restaurantului “Le Premier”, după rețeta familiei Acsente.

Iscusit al poveștilor, Eduard Acsente va fi însoțit și de muzica și dansurile ucrainene, care vor da o notă veselă și atrăgătoare evenimentului.