Joi, 02 Aprilie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8103 $ 4.3389
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

ACTIVITĂȚI CREATIVE ȘI WORKSHOP-URI PENTRU ELEVII DE LA CAMBRIDGE SCHOOL OF CONSTANTA, ÎN PRIMA ZI DE ȘCOALĂ

Articol publicat Marti, 10 Septembrie 2019

de GRAȚIELA TULCEANU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale

Emoţii, zâmbete, baloane şi multe flori. Aşa au întâmpinat profesorii si elevii de la Cambridge School of Constanța anul şcolar 2019-2020. Instituţia de învăţământ constănţeană ne-a obişnuit deja cu modul inedit în care îşi organizează evenimentele. De această dată, tematica aleasă a fost inspirată de filmul de animație “Up!” și a reflectat bucuria de a decola împreună, elevi şi profesori, către o călătorie educativă unică. Dacă cei mari au fost bucuroşi şi dornici să se revadă cu colegii lor, cei mici au păşit emoţionaţi, ţinându-şi părinţii de mână. De la intrare, ei au fost preluaţi de Minnie şi Mickey, care i-au introdus în atmosfera de sărbătoare.

În prima zi de şcoală, cadrele didactice de la Cambridge School au dorit să le ofere elevilor multe surprize. Astfel, aceştia s-au bucurat de o serie de activități creative, dinamice și pline de culoare - au realizat canvas-uri cu ajutorul baloanelor colorate de săpun, şi-au demonstrat îndemânarea cu jocuri de Darts, s-au jucat cu baloane colorate iar animatori veseli i-au distrat pe copii cu glume, şedinţe de face painting, modelaj din baloane. În debutul noului an şcolar, elevii au mai participat la activități sportive – toate acestea alături de surprize dulci, pregătite special pentru elevi.

Potrivit conducerii acestei instituţii de învăţământ, la Cambridge School of Constanţa se anunţă un an școlar extrem de ofertant și dinamic, în cadrul căruia elevii vor îndrăgi ceea ce învață și vor descoperi lucrurile care îi pasionează. La festivitatea de deschidere au participat elevi, împreună cu părinții acestora, echipa Cambridge School of Constanța alături de partenerii școlii. În cadrul evenimentului, au avut loc prezentări personalizate pentru fiecare clasă în parte, elevii și părinții putând vizita sălile de studiu, laboratoarele, facilitățile disponibile în cadrul Cambridge School of Constanța, însoţiţi de cadrele didactice. Programul festivităţii de deschidere a anului şcolar a inclus o secțiune destinată elevilor din clasele VIII - XII, în cadrul căreia a avut loc o serie de workshop-uri informative. La întrebările viitorilor absolvenţi au răspuns reprezentanții Cambridge School of Constanța, alături de invitați de la UK Study Romania. Subiectele workshop-urilor dedicate elevilor din clasele VIII-XII au inclus: 1. Ce înseamnă calificările ICE și AICE? Au fost oferite detalii despre calificările obținute la sfârșitul claselor a X-a și a XII-a. În plus, a fost prezentat modul în care aceste calificări recunoscute internațional reprezintă o cheie valoroasă pentru un viitor de succes al elevilor. 2. Prezentarea noilor programe de leadership, voluntariat în beneficiul societății și experiență profesională Aceste programe creează un mediu care sprijină dezvoltarea personală și dezvoltarea abilităților esențiale pentru a-i ajuta pe elevi în formarea lor academică 3. Admiterea la universitate - invitați de la UK Study Romania - în cadrul acestui workshop au fost oferite detalii esențiale pentru înțelegerea procesului de aplicare la universități și a modului în care alegerea unei universității reprezintă o decizie ce produce efecte încă din timpul anilor de liceu.

Anul acesta, la Cambridge School of Constanța sunt înscriși peste 300 de elevi, din 10 ţări din întreaga lume, de la miny-nursery, până în clasa a XII-a. Cambridge School of Constanța le oferă elevilor programe educaționale la cele mai înalte standarde academice, propunând un sistem de școlarizare centrat pe acordarea sprijinului și îndrumării necesare pentru ca fiecare elev să învețe, să se dezvolte și să exceleze.