Duminica, 03 Iulie 2022
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Adrian Naidin & Ionuț Micu, în concert la clubul Doors

Articol publicat Luni, 01 Februarie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Distracţii mondene

Sursa foto: brasovevents.ro

Sursa foto: brasovevents.ro
Sursa foto: brasovevents.ro

Sursa foto: brasovevents.ro

Clubul Doors îi invită pe constănțeni duminică, 7 februarie, de la ora 20.30, la un inedit concert marca Adrian Naidin. Este un proiect muzical care are în centru senzaționalele ritmuri de tobe ale lui Ionuț Micu. Celor doi artiști li se alătură invitații: Mircea Muntenița (chitară bass) și Andrei Bălașa (chitară solo).

Biletele au prețul de 40 de lei, iar pentru rezervări și alte informații, organizatorii vă pun la dispoziție numărul de telefon: 0763.66.16.22.

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol decisiv în formarea lui ca violoncelist, precum și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secția Violoncel și Muzică de Cameră. S-a perfecționat, ulterior, cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky.

A debutat în 1998, ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003, a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzică de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

Concerte și premii De-a lungul timpului, a susținut numeroase concerte, atât pe scenele din România, cât și din străinătate. A fost distins cu numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de muzică, dintre care două premii III la „Olimpiada Națională de Muzică” (1987 și 1990), premiul II la „Concursul Național de Interpretare Muzicală” și Premiul II pentru Muzică de Cameră, la „Concursul Internațional de la Reichenau”, Austria (1997).

Iată ce spune artistul Adrian Naidin: „Muzica este o aspirație către mântuire, o cerere de iertare a omului față de Dumnezeu și față de copacul tăiat pentru a fi transformat in instrument muzical. Nu există muzică fără iubire și nu există iubire fără iertare. Sunt sunete pe care nu le pot exprima prin violoncel, pian sau orice alt instrument. Cel mai mare artist este natura, dar deasupra ei este Dumnezeu. Apoi vin oamenii. Noi, artiștii, suntem niște intermediari între teluric și celest”.