Marti, 18 Ianuarie 2022
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

ARTĂ VIZUALĂ ONLINE: PEISAJE DUNĂRENE PE SIMEZELE VIRTUALE ALE GALERIEI “VIRGIL COMAN”

„MIRACOLUL DUNĂRII II”

Articol publicat Vineri, 08 Octombrie 2021

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale

„MIRACOLUL DUNĂRII II”

„MIRACOLUL DUNĂRII II”

„MIRACOLUL DUNĂRII II”

„MIRACOLUL DUNĂRII II”

„MIRACOLUL DUNĂRII II”

„MIRACOLUL DUNĂRII II”

Artista Anișoara Ivanov prezintă publicului, începând de vineri, 8 octombrie 2021, expoziția de artă vizuală online „Miracolul Dunării II”. Creațiile expozantei surprind inefabilul peisajelor dunărene și se regăsesc pe simezele virtuale ale Galeriei de Artă „Virgil Coman” https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561.

“Este multă pace și sensibilitate în nevoia mea de claritate și de puritate. Întreaga colecție prezentă în Galeria de Artă „Virgil Coman” privește natura așa cum este ea, iar grandoarea peisajului vine din lumina blândă a tablourilor. În lucrările mele doresc să evidențiez frumusețea pură și unică, inefabilul realităților dunărene. Pictura este o formă de magie în această lume și dă o imagine a stării noastre, a dorințelor. În arta mea am încercat să transmit vizual impalpabilul, calmul și durabilul locurilor”, spune Anișoara Ivanov.

De profesie doctor inginer și profesor de fizică la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea, expozanta a găsit în pictură pasiunea care îi oferă culoare și încredere în viața cotidiană și dese momente de introspecție. Mărturisește că se simte strâns legată de ținutul dobrogean, fiind născută în satul Iazurile, de pe malul lacului Razelm, localitatea Valea Nucarilor, județul Tulcea. Din anul 1987, este absolventă a Facultății de Fizică din București.

Creatoarea a dorit să îi aducă mulțumiri maestrului Gheorghe Neață, cel care a  îndrumat-o  și de la care a învățat sesizarea aspectelor profunde ale lucrurilor și modul în care, prin folosirea desenului  și a culorilor,  poate comunica propria viziune. “Un  tablou are  o viață a lui și trăiește prin omul care îl  privește”, a conchis artista.

Grafica pentru expoziția „Miracolul Dunării II” este realizată de artistul vizual Zoița Nicoleta Panciu, colaborator și curator al Galeriei de Artă „Virgil Coman, organizarea și curatoriatul expoziției fiind asigurate de dr. Laura Stroe, Asociația Culturală Wild Art.