Duminica, 17 Octombrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

ARTISTUL CONSTĂNȚEAN ARMÂN ADRIAN UZUM, ALIAS SACOȘĂ, ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU ÎN LUPTA CU O BOALĂ CRUNTĂ!

Articol publicat Joi, 04 Februarie 2021

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

Probabil că puțini sunt constănțenii care nu au auzit de interpretul constănțean de muzică armânească Adrian Uzum, zis și Sacoșă, artist binecunoscut în comunitatea aromânilor de la malul mării și apreciat pentru talentul său muzical cu care a însuflețit, de-a lungul anilor, numeroase petreceri și nunți. Iată că o veste tristă i-a îndurerat pe prietenii artistului, pe toți iubitorii muzicii armânești: Adrian Uzum este programat luni, 8 februarie 2021, la o clinică din Turcia, pentru a începe lupta împotriva unei boli crunte - cancerul.

Reprezentanții comunității de aromâni constănțeni - și nu numai – se mobilizează, în aceste zile, pe rețelele de socializare, pentru a-l sprijini pe artistul care i-a distrat și i-a făcut să uite de probleme cu melodiile sale, un bun prieten, un om cu un caracter deosebit, lansând un apel către toată lumea, prieteni, cunoscuți și necunoscuți, să îl ajute pe Adrian Uzum în aceste clipe grele. Oamenii cu suflet, care au posibilitatea să facă un gest umanitar, pot face donații în contul bancar IBAN: RO91RNCB0614150383520003, deschis pe numele soției artistului, LUIZA LUMINIȚA UZUM, la Banca Comercială Română. Orice sumă este binevenită, donațiile vor fi de mare ajutor la realizarea unei operații complexe și costisitoare la care va fi supus Adrian Uzum, în perioada următoare.

Mesajele din partea prietenilor au “invadat” deja pagina de Facebook a lui Adrian Uzum: “Adrian Uzum (Sacoșă) are nevoie de noi! Vine un moment în viață când nu poți lupta singur. Armãnlu nu cheari!”, “Alături de tine, Adrian Uzum! Fii cel mai puternic!”, “Cu toții suntem alături de tine, om bun!”.