Miercuri, 12 August 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

ASTĂZI SE LASĂ SEC PENTRU ÎNCEPUTUL POSTULUI ADORMIRII MAICII DOMNULUI

Articol publicat Joi, 30 Iulie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Calendar religios

Creştinii ortodocși se pregătesc pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului.

Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului în 2020? 

Postul Adormirii Maicii Domnului începe de obicei pe 1 august şi are o durată de două săptămâni (1-15 august). Lăsata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului se face pe data de 31 iulie. În cazul în care 31 iulie este în zi de miercuri sau vineri, se lasă sec în seara zilei de 30 iulie şi postul începe pe 31 iulie.

În popor este cunoscut şi sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Sântămăriei. Este un post care îi pregăteşte pe creştini pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Faţă (6 august) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Tot pe data de 30 iulie, potrivit crestinortodox.ro, sunt prăznuiţi Sfântul Mucenic Valentin, vindecător al celor bolnavi şi sfânt al iubirii creştine şi al familiei şi Sfinţii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos și Andronic. O părticică din sfintele moaște ale Sfântului Valentin se află la Biserica Delea Nouă, din București, şi sunt făcătoare de minuni.