Miercuri, 03 Iunie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

GĂTEȘTE MAI UȘOR, MAI GUSTOS ȘI MAI SĂNĂTOS!

AVIZ ȘI CONSTĂNȚENILOR: ROBOTUL DE BUCĂTĂRIE THERMOMIX, UN MASTERCHEF ÎN FIECARE CASĂ!

Articol publicat Duminica, 07 Aprilie 2019

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Nutriţie & Sănătate

Statisticile arată că și românii încep să fie preocupați, mai ales în ultimii ani, de un stil de viață sănătos care presupune, pe lângă sport, și o alimentație echilibrată. Nu este deloc ușor, însă, în agitația și stresul cotidian care caracterizează societatea în care trăim, să facem cele mai potrivite alegeri culinare. Mai mult, traiul modern de zi cu zi nu prea ne oferă timp să gătim sănătos, rapid și gustos, așa cum am dori. 

Iată că, de ceva timp, a ajuns și în România o soluție modernă și inteligentă pentru bucătăriile noastre: este vorba despre Thermomix, cel mai iubit roboțel de bucătărie. Thermomix ne oferă un mod unic și palpitant de a ne îmbunătăți stilul de viață în fiecare zi, printr-o calitate din ce în ce mai bună a gătitului și a modului de a ne hrăni. 

Și constănțenii pasionați de gătit sănătos se pot bucura de la avantajele uimitoare pe care le oferă acest robot de bucătărie, care poate deveni un adevărat Masterchef în casa fiecăruia.

Dar de ce ar trebui să îl avem la noi în bucătărie pe Thermomix? În primul rând, pentru că ne   dorim ca gătitul să fie mai ușor, să ne ocupe mai puțin timp iar rezultatul să aibă întotdeauna aceeași calitate care să-i încânte pe membrii familiei.

Consultantul Thermomix Ștefania Filip, din Constanța, a explicat pentru www.101stiri.ro avantajele și beneficiile acestui aparat extraordinar, care ne poate schimba cu adevărat viața. Mai mult, ne-a oferit și o demonstrație cu degustare care, cu siguranță, le poate convinge și pe cele mai sceptice... gospodine.  

Astfel, consultantul Thermomix ne-a dezvăluit câteva din secretele acestui robot de bucătărie. 

"El știe rețetele pe de rost, fiindcă le are deja încorporate cu ajutorul unui chip detașabil, astfel că poate „învăța” oricând rețete noi și îți gătește cât ai zice pește! Pe chip se găsesc toate informațiile despre ingredientele necesare, pașii și modul de lucru, timpii de coacere, temperatura recomandată și chiar secrete pentru o reușită garantată", a precizat Ștefania Filip. 

Thermomix este o divizie a grupului Vorverk, societate germană angajator de top înființată în 1883. Aparatul există de peste 40 de ani și a avut în timp mai multe variante, fiecare dintre ele perfectă până în cele mai mici detalii. Modelul actual comercializat in Romania este TM5, un produs de fabricație germano-franceză, achiziționat de peste 9 milioane de clienți din toată lumea.

Iată ce ne-a mai spus consultantul Ștefania Filip, despre Thermomix: "Robotul întrunește funcțiile a 12 aparate: mixează, pasează, pulverizează, toacă, macină, cântărește, rade, bate spumă, frământă, fierbe, gătește în aburi sau în bain-marie, prepară hrană de bebeluș, sterilizează, prepară băuturi, lapte de soia, unt de casă, chiar și hrană raw vegan. Gătitul la aburi se face fără presiune, ceea ce înseamnă că se păstrează conținutul de vitamine, culoarea și gustul alimentelor. Thermomix gătește sănătos, creativ, economic, simplu și rapid.

Meticulozitatea specific germană se vede în toate aspectele aparent nesemnificative. Spatula, de exemplu, e făcută dintr-un material termorezistent, robust și flexibil totodată, se potrivește perfect formei vasului de inox, inclusiv pe cantul acestuia, are un „guler” care îți permite să o folosești chiar și în timpul funcționarii aparatului, că să aduni conținutul de pe marginea vasului, fără riscul de a atinge cuțitul și o fanta cu ajutorul căreia poți să ridici sita cu ingredientele fierte la aburi fără să te arzi. Pentru a preveni accidentele, Thermomix permite setarea unui cod de siguranță pentru utilizatorii care au copii mici.

Thermomix este dotat cu un motor fără frecare, pe baza de câmp electromagnetic, care previne uzarea pieselor. Motorul are o turație maximă de 70.000 rotații pe minut, dar e limitat la 10.200, pentru că, peste această viteză se distruge structura moleculară a alimentelor și se pierde valoarea nutritivă a acestora".

Referitor la modul de achiziționare, Thermomix poate fi cumpărat atât integral, cât și în 12 sau 24 de rate lunare fără dobândă, cu card de credit, prin Banca Transilvania, Garanti și Reiffeisen.

Cu acest robot de bucătărie multifuncțional orice neinițiat în gastronomie își poate impresiona oaspeții cu preparate senzaționale, gustoase și apetisante, oricine se poate hrăni sănătos, și în același timp să facă economie de timp, bani și energie.

Dacă v-am făcut curioși, e timpul să sunați la numărul de telefon 0722 204 395, pentru a face o programare și a participa la o demonstrație cu degustare.