Vineri, 03 Iulie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Valorifică-ți potențialul!

AVOCAT MINODORA ION: CUM SA TRECI MAI UȘOR PESTE UN DIVORȚ

Articol publicat Luni, 18 Februarie 2019

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, De vorbă cu ..., Actualitate

Știu perfect ce înseamna să treci peste un divorț.
Am petrecut douăzeci și cinci de ani cu fostul soț. Eram convinsa că vom îmbătrâni împreună. Doar că zarurile Universului au decis altfel: Divorțul.

Am amânat foarte mulți ani acest trist moment, sperând într-o minune. Inevitabilul s-a produs însă. Atunci simțeam că a căzut cerul și că totul îmi era potrivnic.

Acum, pentru a ne amuza puțin, aș putea spune că am expertiză în acest domeniu, încărcându-mă emoțional nu doar cu divortul meu, ci și cu divorțurile clienților mei.

Cum să treci însă mai ușor peste un divorț?

Iată câteva din lucrurile care mi-ar fi folosit la ,,momentul critic”:

1În primul rând nu te mai agăța ca o liană de fostul/fosta! Înțelege că e trecut și renunță!    Eu plângeam mereu la telefon, implorându-l să se întoarcă, în timp ce el îmi explica cu calm că și-a găsit iubirea vieții lui și că n-are sens să mai insist. Plângând nu făceam decât să mă secătuiesc și să fiu incapabilă să mă concentrez pe viitor.

2.Gândește-te că după furtună vine Soarele!
Sigur că divorțul reprezintă o mare traumă, fiind considerat de către specialiști a doua după decesul persoanei dragi. Toți avem însă dreptul de a fi fericiți. Sunt oameni care și-au găsit jumătatea în a doua parte a vieții, după numeroase încercări.

 3. Înconjoară-te de oameni pozitivi!

Nu poți deveni un om pozitiv, dacă îți petreci marea parte a timpului printre negativiști.

4.Asumă-ți partea ta de vină ! Nu te victimiza!
Mintea mea a refuzat să creadă mulți ani că, dacă se ajunge la un divorț, amândoi au greșit.

5. Învață din greșeli și ai grijă să nu le repeți!

6. Încetează să ai gânduri critice și ură față de cel / de cea de care ai divorțat!                          Toate acestea se vor întoarce ca un bumerang asupra ta.

 7. Imprimă-i subconștientului tău că ești pregătit pentru poarta care ți se va deschide, dar nu intra într-o nouă relatie doar pentru că ,,cui pe cui se scoate”!

 8. Ai credință că ești un om minunat și că o altă jumătate va veni spre tine.                             Teama și credința nu pot exista deodată.

 9. Nu te mai gândi la trecut!
Trecutul este cel mai mare hoț al timpului.

 10.Trăiește fiecare clipă si mulțumește-i mereu lui Dumnezeu pentru ea!

 11. Fă în așa fel încât relația pe care o ai cu tine sa fie cea mai importantă. Iubește-te și respectă-te!

 12. Dezvoltă-te spiritual! Citește, cunoaște oameni de calitate!

 13. Invață-ți copiii că ei sunt dragoste și s-au născut din dragoste!                                           Greșesc enorm părinții care îi învață pe copii să-l urască pe celălalt părinte. Gândiți-vă ce minunat e să simtă copiii voștri că sunt iubiți de ambii părinți. Îi ajutati în felul acesta să se dezvolte frumos, fără a dezvolta ură față de niciunul dintre părinți. Divorțul s-a întâmplat doar între voi, nu există divorț între părinți și copii.

 14. Imaginează-ți cum vrei să fie noua ta iubire! Gândește-te că sunteți fericiți într-un loc minunat!    

E foarte important să știi ce fel de om îți dorești lângă tine. Nu poți atrage un om calm, blând, iubitor, dacă te gândești mereu că toți bărbații sunt violenți, bețivi și afemeiați.

    15. Binecuvântează viitorul!