Miercuri, 03 Iunie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Benoit Violier, „cel mai bun maestru bucătar din lume", s-a sinucis

Articol publicat Marti, 02 Februarie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Showbiz

Sursa foto: schweizer-illustrierte.ch

Sursa foto: schweizer-illustrierte.ch
Sursa foto: schweizer-illustrierte.ch

Sursa foto: schweizer-illustrierte.ch

O vestă tristă i-a luat prin surprindere pe gurmanzii din întreaga lume: maestrul bucătar franco-elveţian Benoit Violier, al cărui restaurant a fost desemnat „cel mai bun din lume" în luna decembrie, a murit la vârsta de 44 de ani. Cauza morții este sinuciderea, conform theguardian.com, iar familia lui Benoit Violier a solicitat să îi fie respectat dreptul la intimitate în aceste momente dificile.

Anchetă pentru stabilirea cauzelor exacte ale morții Polițiștii elvețieni l-au găsit pe Benoit Violier mort, duminică, 31 ianuarie, în casa sa. Aceștia au mai spus că maestrul bucătar s-ar fi sinucis prin împuşcare, în prezent fiind deschisă o investigaţie, pentru a se stabili cauzele exacte ale morţii lui Benoit Violier.

Benoit Violier conducea Restaurant de L'Hôtel de Ville din oraşul elveţian Crissier, din apropiere de Lausanne. Acesta se mândrea cu trei stele Michelin şi a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume, în luna decembrie, de către ghidul gastronomic francez laliste.com. La momentul respectiv, acesta a fost selectat dintr-o mie de restaurante din 48 de ţări.

Născut în Franța, adoptat de Elveția Violier se afla la conducerea acestui restaurant, alături de soţia sa, Brigitte, din anul 2012, după retragerea mentorului său, Philippe Rochat, o altă figură marcantă a bucătăriei franceze. Philippe Rochat a murit anul trecut, la vârsta de 61 de ani, după ce i s-a făcut rău în timp ce se plimba cu bicicleta.

Benoit Violier s-a născut în Saintes, Charente-Maritime, Franţa, într-o familie de viticultori, şi s-a mutat în Elveţia în 1996, pentru a lucra cu Philippe Rochat. În urmă cu doi ani, Benoit Violier a obţinut cetăţenia elveţiană.

De la un an la altul, Benoit Violier şi-a consolidat cariera, iar în 2013 a fost desemnat Maestrul bucătar al anului, de către influentul ghid Gault & Millau.

Un vânător pasionat, Benoit Violier a fost un specialist al preparării vânatului. Acesta a fost renumit şi pentru folosirea produselor locale, de sezon, în reţetele sale.