Duminica, 08 Decembrie 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7505 $ 4.3479
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

BURGERI AMERICANI, PREGĂTIŢI DUPĂ REŢETE ORIGINALE ŞI CU INGREDIENTE SĂNĂTOASE, LA MALUL MĂRII

Articol publicat Miercuri, 10 Aprilie 2019

de GRAȚIELA TULCEANU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Nutriţie & Sănătate

La restaurantul Unique din Mamaia, managerul Florin Butnaru a lansat, marți, 9 aprilie 2019, noul său meniu cu specific american. Preparatele apetisante i-au încântat pe loc pe invitaţi. Pregătite în bucătăria proprie, după reţete originale, produsele din meniu au făcut deliciul celor prezenţi. Cei mai căutaţi au fost însă burgerii cu somon, cu bacon sau cu jalapeno chilli.

„Este o dragoste veche de a mea pentru preparatele americane. Am încercat să aduc în Constanţa preparate noi şi unice. Acestea sunt pregătite în totalitate de echipa noastră... eu am gândit tot meniul”, a explicat managerul restaurantului Unique. Butnaru a precizat, că toate produsele sunt făcute în casă. „Coastele le marinăm, le afumăm la lemn Hickory american, apoi le aruncăm pe un grătar de cărbuni. Burgerii sunt preparaţi tot de noi, din carne proaspătă, iar pastele le facem din făină şi ou. Nu în ultimul rând, vreau să vă vorbesc despre sosuri, care sunt speciale. Avem sosul RedHot, sos care este, bineînțeles, făcut de noi din ardei roșii picanți și alte câteva ingrediente secrete, sosul Jack Daniel's, sosul de muştar cu miere şi sosul BBQ, care face parte deja din meniul nostru, de mai bine de 12 ani”, a completat managerul Unique.

La evenimentul „O experiență americană în Dobrogea”, vedetele meniului au fost „coastele de porc”, pregătite după o reţetă originală care include trei sosuri diferite.

Pe lângă preparatele deosebit de gustoase care pot fi savurate aici, constănţenii vor găsi la Unique, un nou concept de restaurant, unic în oraşul nostru. Este vorba de un loc joacă, amenajat pentru copiii celor care vor să petreacă momente de relaxare în locaţia de la malul mării. Spaţiul are peste o sută de metri pătraţi şi este locul unde administratorii restaurantului organizează evenimente pentru cei mici. „Ideea ne-a venit în urmă cu doi ani, dintr-o necesitate pe care am avut-o noi, personal. Avem un copilaş de aproape cinci ani şi după ce a trecut vara, am terminat cu ieşirile în parc şi pe faleză. Ne-am intrebat atunci, ce facem acum? Vom merge doar la locurile de joacă din mall sau în interior, în restaurante? Având deja locaţia asta, ne-a fost uşor să ne ducem la bun sfârşit planul pe care l-am avut şi anume, să facem un restaurant cu un loc de joacă pentru copii”, a povestit Loredana Butnaru, soţia managerului Unique. Aceasta a afirmat că locul de joaca din incinta restaurantului are o mulţime de jucării şi că este supravegheat video, în permanenţă. În plus, în fiecare weekend, vineri, sâmbăta şi duminică, sunt organizate o mulţime de evenimente susţinute de animatori.

„ Acesta e conceptul nostru, un restaurant pentru familie, pentru părinţii care vin la noi să se relaxeze la un pahar de vin, dar şi cu preparatele noastre delicioase. Aceştia pot veni la noi cu copiii, pe care îi pot lăsa la locul nostru de joacă, în siguranţă. În afară de acest loc de joacă, care din punctul meu de vedere este splendid, am mai făcut un spaţiu, în care am creat un colţ foto, pe care îl schimbăm o dată la trei luni. Acolo, am creat o lumină perfectă pentru pozele făcute cu telefonul mobil iar clienţii noştri, oricând pot imortaliza momentele importante din viaţa lor sau de ce nu orice zi petrecută alături de familie”, a conchis Loredana Butnaru.