Miercuri, 12 August 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

ASTĂZI, LA GALERIA DE ARTĂ "VIRGIL COMAN" ȘI PE STRĂZILE MUNICIPIULUI

CAMPANIE A ORGANIZAȚIEI DE FEMEI A ALDE CONSTANȚA, DE ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Articol publicat Luni, 04 Februarie 2019

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație, Actualitate, Nutriţie & Sănătate

LIDERUL OFALDE CONSTANȚA, AV. VALERIA DRĂNICEANU

LIDERUL OFALDE CONSTANȚA, AV. VALERIA DRĂNICEANU
LIDERUL OFALDE CONSTANȚA, AV. VALERIA DRĂNICEANU

LIDERUL OFALDE CONSTANȚA, AV. VALERIA DRĂNICEANU

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată în fiecare an la data de  4 februarie, zi în care se militează pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii, inițiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

 Cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, Organizația de Femei a ALDE, OFALDE Constanța va străbate astăzi, 4 februarie 2019, orașul Constanța, cu scopul de a informa cetățenii prin discuții și de a împărți flyere în legătura cu prevenirea cancerului. Cea mai mare parte a campaniei desfășurate de Ziua mondială de luptă împotriva cancerului se va desfășura la Galeria de Artă “Virgil Coman” din pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare.

“Ziua mondială de luptă împotriva cancerului” reprezintă o parte a campaniei mondiale în lupta cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris adoptate la summit-ul mondial împotriva cancerului pentru noul mileniu, desfășurat la 4 februarie 2000. Acest document consemnează necesitatea unei alianțe puternice între cercetători, profesioniști din domeniul sănătății, pacienți, guverne, parteneri din industrie și mass-media în lupta împotriva cancerului.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (International Agency for Research on Cancer — IARC) sprijină Uniunea pentru Controlul Internațional al Cancerului (Union for International Cancer Control — UICC) pentru a promova căile menite să diminueze povara globală a cancerului.

”Ziua mondială de luptă împotriva cancerului reprezintă o oportunitate unică pentru a atrage atenția asupra ceea ce poate fi făcut pentru a preveni cancerul, pentru a salva vieți, prin informare și diseminare, insistând ca guvernele și indivizii din întreaga lume să acționeze”, afirmă președintele OFALDE Constanța, avocat Valeria Drăniceanu.