Vineri, 10 Aprilie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8103 $ 4.3389
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

CE A SPUS MINISTRUL TURISMULUI, BOGDAN TRIF, LA CONSTANȚA, DESPRE PRELUNGIREA VACANȚEI ȘCOLARE?

Articol publicat Miercuri, 07 August 2019

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație, Infoghid turistic

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, miercuri, 7 august, că Ministerul Educaţiei analizează, în această perioadă, dacă există posibilitatea prelungirii vacanţei şcolare, anunță Mediafax.

Aflat, miercuri, la Constanţa, unde a semnat alături de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, contractul de finanţare pentru proiectul de extindere a Delfinariului, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a fost întrebat şi despre cererea făcută de hotelierii de pe litoral, ca vacanţa şcolară să fie prelungită până la 16 septembrie.

„Vă pot spune că se analizează la Ministerul Educaţiei toate posibilităţile. Doamna premier a spus foarte clar că solicită o analiză ministerului, astfel încât să se găsească cea mai bună soluţie pentru turism, dar şi pentru elevi”, a spus Trif. Ministrul a adăugat, citat de Mediafax: „Este important să găsim această cale de mijloc prin care să avantajăm ambele tabere, dacă putem să spunem aşa. Este important să avem grijă de elevii noştri dar, totodată, trebuie să protejăm şi turismul, să-l dezvoltăm. Sunt convins că vor lua colegii cea mai bună decizie”. 

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, săptămâna trecută, ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să analizeze posibilitatea începerii anului şcolar pe 16 septembrie. Iniţial, ministrul Educaţiei stabilise, prin ordin guvernamental, începerea şcolii pe data de 9 septembrie.

Propunerea a fost contestată de Federaţia Elevilor din România care a precizat că solicitarea premierului Viorica Dăncilă de amânare a începerii şcolii până pe data de 16 septembrie este „absurdă şi lansată cu total dezinteres faţă de elevii din întreaga ţară”, cerând ministrului Educaţiei să o respingă.