Vineri, 10 Aprilie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8103 $ 4.3389
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

CE GALERIE DE ARTĂ UNICĂ ÎN ROMÂNIA A VIZITAT MINISTRUL ENERGIEI, LA CONSTANȚA

Articol publicat Sambata, 11 Mai 2019

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale

Ministrul Energiei, Anton Anton, a participat, vineri, 10 mai,  la Constanța, la cea de-a 51-a ediție a „Central Eastern Europe and Caspian Scout”. Evenimentul reprezintă o ocazie importantă de consolidare a rolului pe care asemenea întâlniri de cooperare îl pot juca în progresul pentru un viitor energetic sigur, accesibil și durabil.

La Constanța, Ministrul Energiei, Anton Anton, a fost întâmpinat de senatorul Ion Popa, președintele Filialei ALDE Constanța și președintele Organizației Municipale ALDE Constanța, Gabriel Daraban, candidat la alegerile pentru Parlamentul European. Împreună au participat la o întâlnire cu liderul Oil Terminal, urmată de o dezbatere la Electocentrale Constanța (CET Constanța). Aici, ministrul Energiei a purtat discuții despre potențialul și oportunitățile de dezvoltare ale CET Constanța,despre rolul semnificativ pe care îl poate avea în comunitate,în sectorul energetic și economic și a răspuns întrebărilor adresate de către liderul de sindicat al CET Constanța.

Senatorul Ion Popa, președintele Filialei ALDE Constanța și Gabriel Daraban, președintele Organizației Municipale ALDE Constanța, l-au condus pe ministrul Energiei, Anton Anton la Galeria de Artă “Virgil Coman” din pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare, unde au vizionat un loc inedit de expunere culturală și au purtat discuții despre cultura constănțeană cu reprezentanții galeriei și cetățenii urbei.

Președintele Organizației Municipale ALDE Constanța, Gabriel Daraban, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, a afirmat: „Știu că ochii tuturor sunt ațintiți pe probleme stringente, economie, securitate, energie etc dar astăzi (n.r. vineri) ne-am gândit să abordăm și altceva. Nu întâmplător am ales să-i arătăm d-lui ministru Anton Anton o galerie de artă, unică în România. Domnia sa, printre altele, este membru al Academiei de Științe și Arte Europene așa că apreciază și reușitele culturale tot atât de tare ca și pe cele din domeniul pe care îl reprezintă. E timpul să acordăm atenția meritată culturii și în special celei tomitane. Ca și candidat la Parlamentul European și cetățean al acestei comunități am datoria și onoarea de a promova diversitatea, aici la Constanța fiind elocventă așa cum o spune dictonul european de „Unitate în Diversitate”.