Joi, 04 Martie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

CE OAMENI POLITICI DIN CONSTANȚA AU FOST OASPEȚII EVENIMENTULUI “DEGUSTARE CU STARE”, MARCA EXPERIENȚE DOBROGENE

Articol publicat Sambata, 29 August 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Experiențe dobrogene, Nutriţie & Sănătate

Evenimentul “DEgustare cu stare”, organizat de Experiențe Dobrogene în acest weekend, la Băcănia Câmpenească din Constanța, s-a bucurat de numeroși oaspeți, care au dorit să descopere gustul bunătăților din ograda Picurarlui din Stejaru, brânzeturi felurite, cu legume, cu semințe, cu chimen sau merișoare, precum și brânza de capră atestată anul trecut ca produs tradițional, dealtfel unica din Dobrogea noastră.

Printre vizitatorii pasionați de experiențe autentic dobrogene, doritori de bucate sănătoase și gustoase, care au trecut pragul băcăniei aflată în spatele Pieței Brotăcei, s-au numărat și câțiva cunoscuți oameni politici de la malul mării. Astfel, surpriza zilei de vineri, 28 august 2020, la evenimentul "DEgustare cu stare", a constituit-o prezența deputatului și președintelui PNL Constanța, Bogdan Huțucă, încântat să descopere Dobrogea dincolo de ceea ce deja cunoștea, prin Experiențe Dobrogene, a senatorului Vergil Chițac, candidat pentru funcția de primar al municipiului Constanța, ce le-a dat organizatorilor ideea de a crea o rețea a produsului local, precum și a senatorului Ion Popa, un susținător real al produsului tradițional și cu alte ocazii.

Gazda de la Băcănia Câmpenească, Dorina Nedelcu, a afirmat: “Este motivant pentru noi, băcanii, ca într-o lume supra-aglomerată și invadată de tot felul de produse și reclame, să reușim să aducem oamenilor, prin bucate, gust și sănătate”.

Brânza Picurarlui de la Stejaru, motivul degustării de la Băcănia Câmpenească, s-a bucurat de un real succes în rândurile tuturor celor care au trecut pragul micii prăvălii, iar gazda evenimentului și organizatorii deja pregătesc publicului de la malul mării și alte Experiențe Dobrogene inspirate de tradițiile și frumoasele povești ale zonei.