Luni, 20 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roCe trebuie să faci în noaptea de Revelion, ca să-ți meargă excelent tot anul

Articol publicat Miercuri, 30 Decembrie 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Inedit magazin

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Chiar dacă nu trăim nouă vieți precum pisica, Anul Nou ne oferă posibilitatea să ne reinventăm, să trăim noi capitole ale vieții noastre și să lăsăm toate experiențele neplăcute în urmă. Tradițiile românești legate de noaptea de Revelion, dar și de prima zi a anului, fac referire la un nou început în care trebuie să pășim cu dreptul, neînfricați. Pentru a avea parte de un An Nou plin dragoste, sănătate și fericire, trebuie să ținem cont de câteva aspecte. 

În noaptea dintre ani, poartă bani în buzunare Dacă vrei să te bucuri de bunăstare în anul ce vine, e musai ca numărătoarea inversă pentru noul an să te prindă cu bancnote în buzunar. 

Peștele te scapă de obstacolele Noului An Cei care mănâncă pește în noaptea de Revelion se vor strecura cu ușurință printre dificultățile noului an, precum peștele în apă. 

Scapă de datorii Dacă intrăm cu datorii în noul an, vom avea probleme financiare pe tot parcursul anului. 

Norocul în dragoste ți-l faci cu... mâna ta Doamnele și domnișoarele care nu au reușit să-și găsescă alesul în anul care tocmai s-a încheiat își pot influența norocul dacă poartă ceva roșu în noaptea de Revelion. Potrivit tradiției, roșul aduce noroc în dragoste, ne apără de spiritele malefice și de deochi. 

Cumpără-ți ceva nou Este recomandat ca în noaptea dintre ani să porți ceva nou. Acest obiect vestimentar recent achiziționat simbolizează schimbarea, prospețimea, deschidere către noi oportunități. 

Bărbatul... amuletă de noroc Conform tradiției, dacă vrei să ai noroc tot anul, pe 1 ianuarie, prima persoană care îți intră în casă trebuie să fie... bărbat. 

La cumpăna dintre ani, dorințele se împlinesc Se spune că dorințele pe care ni le punem în noaptea dintre ani se împlinesc, atâta timp cât nu spunem nimănui ce ne-am dorit. 

Mănâncă struguri și stafide Dacă mâncăm struguri sau stafide în noaptea de Anul Nou, o să avem parte de reușite pe plan profesional, iar banii nu ne vor lipsi tot anul. 

Lasă ușile și geamurile larg deschise După ce ai intrat în anul nou, deschide ușile și ferestrele pentru a alunga energia negativă din casa ta. 

 Nu spăla vasele, dar nici părul, în prima zi a anului În mai multe culturi, spălarea părului, a vaselor sau a rufelor în prima zi a anului aduce o mare cumpănă în familie. 

Fii alături de oameni care te inspiră La cumpăna dintre ani, fii alături de oameni dragi, oameni care te încurajează și te motivează să fii mai bun. Energia lor pozitivă îți va lumina tot anul.