Miercuri, 14 Aprilie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Cei mai cunoscuţi triatlonişti din Europa vin la Mamaia!

Articol publicat Miercuri, 19 August 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Inedit magazin

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Mamaia va găzdui, în perioada 4-6 septembrie, cel mai mare eveniment sportiv internaţional de triatlon din Europa de Est şi Balcani. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Plus Communication, în cadrul Triathlon Challenge Mamaia va avea loc și Cupa Europeană Premium de Triathlon, sub licența Uniunii Internaționale de Triathlon (ITU) și Romanian Triathlon Series Grand Final, unul dintre cele trei evenimente premium care au loc anual în Europa. În acest an, organizatorii au decis să se desfășoare două astfel de competiții premium, în Mamaia și în Holten (Olanda).

Cel mai mare fond de premiere din Europa de Est Evenimentul internaţional desfăşurat în Mamaia se va bucura de prezenţa celor mai cunoscuţi triatloniști din Europa, dar și a unor sportivi de seamă din România, care se vor întrece pentru cele 400 de puncte (pentru cupa premium) care vor conta pentru clasamentul european de profil. Totodată, premiile în bani cresc considerabil față de anul trecut, de la 12.500 de euro (pentru o cupă normală) la 25.000 de euro (pentru proba olimpică). Astfel, premiile atât pentru amatori, cât şi pentru olimpici ajung la 31.000 de euro.

O nouă provocare pentru copii:  duatlon & aquatlon Sportivii profesionişti și amatori se mai pot înscrie la una din cele cinci probe puse la dispoziție de organizatori, după cum urmează: Proba supersprint: 400m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare, Proba sprint - 750m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare și Proba olimpică - 1500m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare (care fac parte din probele individuale). Alte probe mai sunt: Stafeta sprint - 750m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare și Ștafeta olimpică - 1500m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare (care fac parte din probele de echipă). De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani pot participa la Aquatlon - 200 m înot, 1,25 km alergare sau la Duatlon - 1,25 km alergare, 5 km bicicletă și 1.25 km alergare. Pentru susținători (familie, prieteni, colegi), organizatorii au pregătit un cros, Beach Run, de 4 km.

30 % dintre participanţi sunt la primul triatlon din viața lor Potrivit organizatorilor, 70% dintre aceștia au vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, iar vârstele competitorilor variază între 9 ani și 68 de ani. La Triathlon Challenge Mamaia 2015, organizat de SmartAtletic, înscrierile continuă să se facă până pe 31 august, pe website-ul oficial http://www.trichallenge.ro/.

Susținătorii și sponsorii Triathlon Challenge Mamaia Cea de-a VII-a ediţie a competiției Triathlon Challenge Mamaia este susținută de Primăria Municipiului Constanța și Orange România, cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon. Partenerul tehnologic este HTC, iar evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic. Partenerii evenimentului sunt: Skoda, Castrol, Intersport, Bellotto, Vega Hotel, Ciuc, Generali, Felt, PowerBar, TYR, S-Karp, Regina Maria.