Miercuri, 12 August 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Ciocârlia folclorului românesc se retrage din activitate, după 60 de ani

Articol publicat Vineri, 11 Martie 2016

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale

Sursa foto: youtube Maria Ciobanu, fenomen al folclorului românesc, alături de fiul său, Ionuț Dolănescu

Sursa foto: youtube   Maria Ciobanu, fenomen al folclorului românesc, alături de fiul său, Ionuț Dolănescu
Sursa foto: youtube   Maria Ciobanu, fenomen al folclorului românesc, alături de fiul său, Ionuț Dolănescu

Sursa foto: youtube Maria Ciobanu, fenomen al folclorului românesc, alături de fiul său, Ionuț Dolănescu

„Ciocârlia cântecului popular românesc”, Maria Ciobanu, își încheie activitatea artistică de șase decenii printr-un spectacol fastuos, care va avea loc sâmbătă, 12 martie, începând cu ora 19.30, pe scena Sălii Palatului din Capitală. Cu prilejul spectacolului de retragere, Maria Ciobanu va cânta împreună cu cei patru copii ai săi: Leontina Văduva, Camelia Ciobanu, Doinița și Ionuț Dolănescu. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de artiști de renume, precum Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu, Mioara Velicu, Gheorghe Turda. Gazda spectacolului  va fi Văru’ Săndel, acompaniat de orchestra „Doina Basarabiei”, al cărei  conducător artistic și orchestrator este maestrul țambalului, Valeriu Cașcaval.

Maria Ciobanu, fenomen al folclorului românesc Performanțele vocale ale artistei au fost apreciate de la începutul carierei, aducându-i, în scurt timp de la debut, supranumele de „ciocârlia cântecului popular românesc”. Cântecul care i-a adus eternitatea în inimile românilor, „Lie, ciocârlie”, exprimă  harul aproape nepământean al artistei. Maria Ciobanu este reper și simbol în cultură romanească, cu o carieră strălucită de peste 60 de ani, fiind distinsă cu prestigioase premii și distincții, între care Crucea națională Serviciul Credincios și având gradul de ambasador al României la ONU. Biletele pentru acest concert au prețuri cuprinse între 60 și 150 de lei și pot fi achiziționate on-line, de pe site-ul iabilete.ro.