Luni, 20 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro„City Break la Constanța”, în extrasezon!

Articol publicat Vineri, 25 Septembrie 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Infoghid turistic

Sursa foto: historia.ro

Sursa foto: historia.ro

Sursa foto: ALDD Programul „City Break la Constanța” a fost dezbătut de președintele ALDD, Corina Martin și agenții economici din oraș

Sursa foto:  ALDD Programul „City Break la Constanța” a fost dezbătut de președintele ALDD, Corina Martin și agenții economici din oraș

Sursa foto: ALDD

Sursa foto:  ALDD
Sursa foto: historia.ro

Sursa foto: historia.ro

În curând, Constanța va intra în circuitul orașelor turistice europene, care le propun românilor încântați de destinațiile urbane mini-vacanțe atractive. Astfel, turiştii care vor opta pentru un city break în Constanţa vor putea vizita principalele atracţii turistice din oraş şi vor putea savura preparate tradiţionale din peşte şi fructe de mare.

„City Break la Constanța” este un program special, care va fi lansat nu peste foarte mult timp, urmând să fie disponibil prin intermediul agenţiilor de turism membre ANAT. Detaliile proiectului au fost discutate în cursul zilei de miercuri, 23 septembrie, în cadrul unei întâlniri organizate de Asociaţia Litoral - Delta Dunării (ALDD), la care au participat agenţii economici din Constanţa - hotelieri, reprezentanţi ai restaurantelor şi agenţiilor de turism. 

Cazare, preparate tradiţionale marine, spa, tur al orașului Programul are ca scop promovarea acestei zone în extrasezon prin oferirea unor tarife maximale speciale. Pachetul turistic va include două sau trei nopţi de cazare, alături de o serie de servicii suplimentare. Astfel, turiştii care vor opta pentru un city break în Constanţa vor putea vizita principalele atracţii turistice din oraş şi vor putea savura preparate tradiţionale din peşte şi fructe de mare. De asemenea, la întâlnire au fost propuse şi alte servicii de care ar putea beneficia turiştii care ajung în Constanţa: spa, tur ghidat al oraşului, plimbare pe mare.

„Odată cu încheierea sezonului de litoral, a venit momentul să ne îndreptăm atenţia spre transformarea oraşului Constanţa într-o destinaţie turistică de 12 luni pe an. M-am gândit să propunem românilor să descopere oraşele României în varianta de city break, şi nu doar oraşele europene, aşa cum sunt obişnuiți. Am invitat hotelierii, proprietarii de restaurante pescăreşti, agenţiile de turism şi autorităţile locale la un comandament de lucru pentru a defini un program special : City break la Constanţa. Ca noutate absolută, pachetul va include nu doar cazare cu mic dejun, ci şi un voucher gratuit de intrare la atracţiile turistice din judeţ şi un dejun de midii de Marea Neagră, ce va fi servit la restaurantele pescăreşti din Constanţa şi din judeţ care vor intra în program! Ca o componentă de educaţie, vrem să îi convingem pe români să mănânce peşte şi fructe de mare proaspete, din Marea Neagră, acasă, în România! Vom lansa în scurt timp tarifele şi opţiunile de cazare şi masă, astfel încât cei interesaţi să poată beneficia de program încă din această toamnă”, a declarat preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.