Duminica, 08 Decembrie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Clarvăzători celebri (II)

Articol publicat Marti, 25 August 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Paranormal - Mister

Sursa foto: wallpaperup.com

Sursa foto: wallpaperup.com
Sursa foto: wallpaperup.com

Sursa foto: wallpaperup.com

Fie că li s-a spus magi, ghicitori, haruspices, auguri, magicieni, oracole, vizionari, astrologi, marabuţi, vrăjitori, şarmani sau profeţi, clarvăzătorii au existat în timpul tuturor civilizaţiilor. Deşi au avut denumiri diferite, toţi au avut patru subiecte de predilecţie: dragostea, sănătatea, banii şi munca. Există numeroşi clarvăzători care se fălesc a număra printre clienţii lor şefi de state, regi şi regine. În toate societăţile, succesul clarvăzătorilor se explică prin faptul că aceştia primesc, precum preoţii, „spovedania” clientului lor, apoi le dau sfaturi, iar câteodată le poruncesc... penitenţe! (vezi aici prima parte)

Morgan Robertson, scriitorul american care a prevăzut drama Titanicului Americanul Morgan Robertson a scris, în anul 1898, un roman care l-a făcut cunoscut după ani buni de la apariţia acestuia. „Naufragiul lui Titan” a apărut într-o indiferenţă generală. Nimeni nu era interesat de povestea lui Titan, pachebot britanic lung de 243 de metri, de 75.000 tone, cu trei elice şi douăzeci şi patru de bărci de salvare care, pe când îşi efectua călătoria de inaugurare, s-a lovit  de un iceberg, înainte de a fi înghiţit de mare. Despre această carte s-a vorbit în anul 1912, când, în ziua de 14 aprilie, cel mai modern pachebot construit vreodată de oameni - „Titanic”- s-a scufundat în apropiere de Terra Nova. Titanicul măsura 250 de metri lungime, avea 66.000 de tone, trei elice şi douăzeci şi două de bărci de salvare. Descrierea făcută de Robertson, clarvăzătorul „neprofesionist”, a fost apropiată de cea reală.

Yaguer Didier, clarvăzătoarea lui John Travolta  Era model când o clarvăzătoare i-a spus că are darul clarviziunii. A luat în râs afirmaţia femeii şi a continuat să-şi urmeze profesia. Apoi, într-o zi, la 24 de ani, a început să simtă fenomene surprinzătoare precum percepţii foarte precise de mirosuri, viziuni în imagini, voci în interiorul ei. La început a folosit un glob de cristal pentru a se concentra mai bine asupra acelor senzaţii inexplicabile, dar după o perioadă, a renunţat la acest artificiu. Astăzi, îi este de ajuns să deţină fotografia unei persoane, pentru a pătrunde în miezul problemei: viziunea trecutului (ţine de telepatie), iar prezicerea viitorului este, după aceasta, adevărata clarviziune. Yaguer Didier  a fost vizitată de oameni politici, campioni sportivi sau mari actori ca John Travolta.

Mario de Sabato, clarvăzătorul şefilor de stat  La vârsta de şapte ani, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Mario de Sabato a avut prima sa viziune. Cu toate acestea, clarvăzătorul şi-a transformat darul în meserie la vârsta de... 27 de ani. Spre deosebire de restul clarvăzătorilor, Maria nu a folosit niciodată sfera de cristal sau cărţile de tarot. Potrivit acestuia, contactul fizic cu  persoana care îi solicita ajutorul îi era de ajuns. În faţa lui se derulau imagini care prindeau sens după câteva secunde. Acesta a anunţat dinainte atentatul asupra papei Ioan Paul al II-lea, divorţul dintre Stone şi Charden şi războiul din Liban.

A fost numit prinţul clarvăzătorilor de către filozoful Gabriel Honore Marcel Belline şi-a descoperit capacităţile de clarvăzător în sanatoriu, unde se trata de tuberculoză. Din acel moment, şi-a dedicat viaţa acestei meserii. Cele mai spectaculoase preziceri ale sale au fost moartea lui Eisenhower, Revoluţia din mai 1968 şi moartea lui Claude  François.