Luni, 29 Noiembrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

MIERCURI, 14 IULIE, DIN NOU ÎN SALA DE SPECTACOL!

CONCERT – CONFERINȚĂ CU INTRARE LIBERĂ, LA MUZEUL DE ARTĂ

EVENIMENT DEDICAT COMPOZITORULUI VIENEZ CARL CZERNY

Articol publicat Sambata, 10 Iulie 2021

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale

Manifestarea este prezentată și ilustrată muzical de către lect. univ. dr. Andreea Bratu din cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius”

Manifestarea este prezentată și ilustrată muzical de către lect. univ. dr. Andreea Bratu din cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius”

Publicul iubitor de artă și cultură, cât și artiștii au dus, cu siguranță, dorul evenimentelor care se organizau periodic pe scenele de la malul mării. Iată că mijlocul verii 2021, după o perioadă dificilă mai ales pentru domeniul cultural-artistic, îi readuce pe constănțeni - și nu doar pe ei - în sălile de spectacol. Un eveniment de ținută, cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, se va desfășura, săptămâna viitoare, la Constanța, fiind prezentat și ilustrat muzical de către lect. univ. dr. Andreea Bratu din cadrul Facultății de Arte a Universității “Ovidius”, Specializarea Muzică. Pianista va delecta audiența cu cinci - șase lucrări muzicale romantice, necunoscute la noi, de Carl Czerny.

Așadar, pasionații de muzică sunt invitați la Muzeul de Artă, miercuri, 14 iulie, în intervalul orar 16.30 - 18.00, la un Concert - Conferință despre personalitatea creatoare a emblematicului muzician, pedagog si compozitor vienez al secolului al XIX lea, CARL CZERNY. De asemenea, evenimentul se bucură și de participarea muzicală a studentei Maria Iliev - anul I, specializarea Muzică - UOC, Facultatea de Arte, a elevilor Irisa Filip (cls. prof. Inga Dășanu) și Ștefan - Mihnea Năstase (cls. prof. Alina Deleanu) - CNA ''Regina Maria'' Constanța.
Programul include ilustrații muzicale din creațiile compozitorilor: L. v. Beethoven, Carl Czerny, Franz Liszt.

Cu ocazia acestui eveniment, se va lansa local volumul apărut în anul 2018, la Editura Muzicală, ''Carl Czerny (autor) - Scrisori către o tânără domnișoară despre Arta Interpretării Pianistice'', în traducerea comparată după două texte în limbi străine diferite - prime ediții - Viena 1830 și Londra 1839 - alături de prefață și note explicative extinse, redactate de lect. univ. dr. Andreea Bratu.

Discipol al lui Antonio Salieri, Muzio Clementi și Ludwig van Beethoven, C. Czerny a contribuit decisiv la formarea tânărului pianist - virtuoz și compozitor de geniu, Franz Liszt, precum și a multor celebrități și pedagogi remarcabili ai pianofortelui din spațiul european.

Cei care doresc să achiziționeze volumul o pot face prin comandă la Editura Muzicală (em@edituramuzicala.ro).