Sambata, 23 Ianuarie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

SOLIDARITATE ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI

CONSTANȚA, PE HARTA LUMII DATORITĂ GALERIEI DE ARTĂ “VIRGIL COMAN”

Articol publicat Miercuri, 25 Martie 2020

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale

Pentru prima dată, Constanța apare pe harta orașelor lumii care iluminează în roșu clădiri sau alte obiective, în semn de solidaritate față de lupta împotriva tuberculozei. Scopul acestei inițiative globale este acela de a trage un semnal de alarmă față de această boală și este, în același timp, o declarație de angajament pentru eradicarea tuberculozei. Inițiativa Light Up for Tb aparține parteneriatului Stop TB și se desfășoară în fiecare an, pe 24 martie, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tubeculozei.

Constanța a iluminat pasajul din strada Stefan cel Mare, marți seară, 24 martie 2020. Această activitate a fost realizată de trei voluntari și este susținută de Fundația Romanian Angel Appeal, Asociația culturală Wild Art și Primăria Constanța.

„Dorim ca oamenii să înțeleagă că tuberculoza nu o boală particulară care afectează doar anumite categorii de oameni. Considerăm că implicarea fiecăruia denotă compasiune și solidaritate în lupta împotriva tuberculozei”, spune Costina Roșu, voluntar ASPTMR.

„În România, țara cu cele mai multe cazuri de tuberculoză din Uniunea Europeană, este nevoie de astfel de activități de informare, care pot face diferența dintre eșec și succes în tratament, influențează diagnosticarea la  timp, reduc stigmatizarea și, în consecință, duc la scăderea numărului de îmbolnăviri”, este de părere Andreea Orășanu, voluntar ASPTMR.

„Această campanie este, pe de o parte, o confirmare a puterii pe care oamenii din diferite organizații nonguvernamentale și instituții publice o au, iar, pe de altă parte, ne creează un context potrivit pentru a ne uni forțele și a construi o lume fără tuberculoză”, a conchis Monica Ghiță, coordonator campanie locală Romanian Angel Appeal.