Luni, 29 Noiembrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

INEDIT

COPII CONSTĂNȚENI LA MISSION ZERO! MESAJ PENTRU ASTRONAUȚII AFLAȚI PE STAȚIA SPAȚIALĂ INTERNAȚIONALĂ

Articol publicat Vineri, 12 Iunie 2020

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

Copiii înscriși la cursul de programare al centrului de activități educative și limbi străine Action Kids din Constanța au participat la Astro Pi Challenge2019-2020 - secțiunea Mission Zero, un proiect în care echipe formate din copii cu vârsta până în 14 ani, conduși de un mentor, scriu un program care poartă un mesaj pentru astronauții aflați pe Stația Spațială Internațională.

European Astro Pi Challenge este un proiect ESA Education, în colaborare cu Fundația Raspberry Pi.

Echipa Encrypted Children, condusă de profesorul cursului de programare de la Action Kids, Radu Alexandrescu, a fost alcătuită din Ștefan Cosmoiu (cl a 6-a), Andrei Cristian Dumitru (cl a 5-a) și Eduard Covalciuc (clasa a 6-a).

Programul creat de ei a afișat, alături de mesajul cerut de către organizatori, și steagul României și a rulat în data de 15 mai 2020, când ISS se afla deasupra Oceanului Pacific.

Certificatul primit drept recunoaștere a participării lor la acest proiect poartă semnătura lui Luca Parmitano, astronaut în Corpul European de astronauți pentru Agenția Spațială Europeană și a lui Hugo Marée, directorul Biroului de Educație al Agenției Spațiale Europene (ESA).