Miercuri, 12 August 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

EXPOZIȚIE INTERNAȚIONALĂ PE SIMEZELE VIRTUALE ALE PALATULUI COPIILOR CONSTANȚA ȘI GALERIEI “VIRGIL COMAN”

“COPILĂRII EUROPENE” – CONCURS ÎN MEDIUL ON LINE PENTRU MICII CREATORI

Articol publicat Sambata, 25 Iulie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale, Experiențe dobrogene

În contextul social actual creat de pandemia de coronavirus, Palatul Copiilor Constanța și Asociația Culturală Wild Art au inițiat campania culturală Home Art, având drept scop susținerea și promovarea artei locale, naționale și europene. Până în prezent, în cadrul acestei campanii creative, de acasă, s-au organizat deja trei evenimente culturale unde copii și tineri au avut ocazia să expună, pe simezele virtuale ale Galeriei de Artă “Virgil Coman”, lucrări pe diverse teme.

Din această sâmbătă, 25 iulie 2020, a debutat un alt eveniment on line dedicat micilor creatori, intitulat “Copilării europene” și care se va finaliza pe 31 iulie, cu expunerea unor lucrări realizate de copii și tineri din Constanța, cursanți ai Palatului Copiilor Constanța și invitați din comunitățile românești din Europa.

Toate evenimentele culturale sunt coordonate de către directorul Palatului Copiilor Constanța, Roxana Isabela Mitan, profesor Zoița-Nicoleta Panciu și președintele Asociației Culturale Wild Art,  dr. Laura Stroe.

Gazda expoziției online va fi Galeria De Artă “Virgil Coman”, fiind susținută de Experiențe Dobrogene, Inomar Cluster, 101știri.ro, Culturaconstanta.ro și Constanțaculturală.ro.

Organizatorii anunță că, în cadrul evenimentului “Copilării  europene”, poate posta oricine, cu acceptul moderatorilor, lucrările de pictură și grafică ale copiilor fiind însoțite de numele complet, vârsta, orașul și țara de proveniență. În ultima zi a lunii iulie va avea loc o expoziție internațională pe simezele on line ale Palatului Copiilor Constanța și Galeriei de Artă “Virgil Coman”.