Duminica, 08 Decembrie 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7505 $ 4.3479
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

CUM NE ALEGEM... ALEȘII. ALDE LA PARLAMENTUL EUROPEAN

Articol publicat Luni, 08 Aprilie 2019

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație

Luni, 8 aprilie, 2019, de la ora 17.00, la sediul ALDE Constanța s-a desfășurat seminarul “Cum alegem când alegem. ALDE la Parlamentul European”, susținut de Răzvan Pantelimon, lector univ. dr. la Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea "Ovidius", Constanța.

Evenimentul “Cum alegem când alegem. ALDE la Parlamentul European” a făcut parte din seria seminariilor politice care se desfășoară în cadrul campaniei “Școala Politică de la Marea Neagră”, inițiată de ALDE Constanța, seminarii care se vor desfășura pe întreg parcursul anului 2019.

Deși există unele reguli comune privind alegerile, o serie de aspecte diferă de la o țară la alta, cum ar fi posibilitatea de a vota prin corespondență sau în străinătate. Detalii specifice despre alegerile la Parlamentul European au fost dezbătute în cadrul seminarului “Cum alegem când alegem. ALDE la Parlamentul European”.

Răzvan Pantelimon, lector univ. dr. la Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea "Ovidius", Constanța, consideră că votând la alegerile ce vor avea loc pe 26 mai 2019 vom contribui însemnat la decizia privind Europa din anii ce vin. Alegerile europene vor avea un impact direct asupra vieții fiecăruia, căci vor decide cum va acționa Europa în următorii ani pentru a răspunde preocupărilor cetățenilor legate de locurile de muncă, de afaceri, securitate, migrație și schimbările climatice.

Senatorul Ion Popa, președinte Filiala ALDE Constanța, afirmă că Europa este a noastră, a tuturor, drept pentru care ar trebui să luăm aceste decizii ale alegerilor europarlamentare împreună. Nu este important să voteze un singur om ci toată lumea cu drept de vot. Când toată lumea votează, toată lumea câștigă.