Vineri, 29 Martie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Cum să-ți revitalizezi rimelul uscat

Articol publicat Vineri, 08 Mai 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Beauty & Style

Câte dintre noi, doamnele și domnișoarele cărora ne place să arătăm bine și depunem eforturi pentru asta, n-am privit cu regret cum mascara/ rimelul preferat se termină sau devine atât de uscat încât, cu toată bunăvoința, devine imposibil să-l mai utilizăm? Se știe că viața unui rimel nu poate dura mai mult de trei și, în cele mai bune cazuri, șase luni de la deschiderea tubului, pentru a nu risca infecții oculare, conjunctivite etc, din cauza periuței care se umple de praf și bacterii. Adesea, însă, în mai puțin de trei luni, chiar și o mascara de calitate (a unui brand de renume) devine lipicioasă, periuța nu mai reușește să scoată din tub decât bucăți închegate de rimel, iar genele se lipesc între ele și... totul se năruie. Mai ales că este vorba despre machiajul ochilor, despre care se spune că sunt oglinda sufletului, iar un rimel care ne lipește genele ne face să arătăm jalnic sau... haios, în cel mai bun caz,. în niciun caz seducătoare.

Cauze Cauzele uscării rimelului pot fi diverse, de la temperatura ridicată la care l-am păstrat (se întâmplă mai ales vara), până la folosirea necorespunzătoare a lui, pomparea de prea multe ori a periuței în tub făcând ca aerul care intră în recipient să usuce produsul.

Totuși, nu disperați, pentru că există soluții cât se poate de simple și la îndemâna oricui pentru revitalizarea unui rimel uscat. Cu câteva trucuri eficiente și economice, puteți avea din nou acea privire seducătoare de care se face „vinovat” miraculosul tub de mascara.

Cele mai bune trucuri Astfel, pentru a prelungi viața unui rimel puteți folosi câteva picături de apă termală și veți vedea imediat cum produsul devine din nou moale și păstos, numai bun de aplicat pe gene. Poate fi folosită apă termală de la orice brand, rezultatul este același și pentru multe zile și chiar săptămâni.

Un alt truc este să încălzești apă într-un recipient, iar apoi să scufunzi tubul cu rimel pentru o jumătate de oră. După ce apa ce răcește, va fi scos și agitat, iar produsul va avea din nou acea textură onctuoasă.

Dar despre câteva picături de Coca-Cola puse în tubul cu rimel ați auzit? Este un alt remediu pentru rimelul uscat, ieftin și eficient. Succes!