Joi, 23 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roJimmy Dub

„Dacă ești mereu pe val, publicul se satură de tine și începe să te urască”

Articol publicat Marti, 15 Septembrie 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, De vorbă cu ...

Sursa foto: Jimmy Dub

Sursa foto: Jimmy Dub

Sursa foto: Jimmy Dub

Sursa foto: Jimmy Dub
Sursa foto: Jimmy Dub

Sursa foto: Jimmy Dub

Jimmy Dub este unul dintre cei mai în vogă artiști români ai momentului, fiind în continuă ascensiune în ultimii ani. Pentru cine nu știe încă, Jimmy Dub este originar din București și va împlini, pe 7 noiembrie, 26 de ani, deci este în zodia scorpionului, având caracteristicile semnului său astrologic: ambițios, talentat, muncitor, perseverent. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de șapte ani, fiind fascinat de lumea dansului, iar ulterior, a devenit DJ. Succesul în muzică a venit în noiembrie 2010, odată cu lansarea videoclipului piesei „Monday”, care a fost difuzat la toate posturile muzicale. În vara lui 2011, a lansat videoclipul melodiei „Sunglasses", alături de John Rivas, iar în august 2011, Jimmy Dub câștiga premiul „Best New Artist" la Romanian Top Hits 2011. Unul dintre cele mai recente succese ale sale îl reprezintă piesa „Milky Way”, un featuring cu Anna Lesko.

Cu prilejul unui concert susținut în luna august, la hotelul Aurora din Mamaia, Jimmy Dub a acordat un interviu publicației online www.101stiri.ro, în care ne-a vorbit despre muzică, religie, pasiuni și despre cum obișnuiește să își petreacă puținul timp liber. Probabil că nu mulți și-ar fi închipuit că, în spatele numeroaselor tatuaje care îi decorează trupul, se află un suflet credincios și o persoană muncitoare, care își dedică 70% din timp lucrului în studio. Nu demult, Jimmy Dub a fost la Mănăstirea Prislop și mărturisește că de atunci i-a mers din ce în ce mai bine pe toate planurile.  

Reporter (R.): Cum a început colaborarea ta cu hotelul Aurora?  

Jimmy Dub (J.D.): Sunt în concert pentru a doua oară la Hotelul Aurora din Mamaia, în rest, vin aici în fiecare săptămână (n.r. pe timpul verii), cu mare drag, la invitația doamnei Meryem Mambet (n.r. patronul hotelului). Ne simțim ca acasă, suntem deja ca o familie, cunoaștem tot personalul, de la femeia care face curat până la recepționeră și patroană. Vara aceasta, am îmbinat vacanța cu munca, având programate concerte pe litoral, m-am împărțit între București și mare. Unii ar considera că este o vacanță, pentru mine nu prea este... Colaborarea cu hotelul Aurora a început foarte frumos, în vara anului trecut. Am venit aici împreună cu Connect-R și gașca de la Rappin’ On Production și ne-am împrietenit cu doamna Meryem Mambet. Am susținut și un concert alături de Connect-R la piscina hotelului, apoi am început să venim din ce în ce mai des, pentru că am început să ne simțim foarte bine aici.

R.: Cum ți s-a părut vara aceasta pe litoral?

J.D.: A fost de nota 10! Publicul estival m-a primit cu brațele deschide, mai ales la Aurora a fost extraordinar!  În ceea ce privește anul acesta, am fost și în Albania, în turneul „Esse amor”, am avut două concerte acolo, apoi unul în Italia și restul în România. Au fost câteva zeci de concerte.

R.: Care sunt primele tale amintiri legate de intrarea în showbiz?

J.D.: Totul a început ca un puzzle, în cariera mea. Îmi doream foarte mult să dansez, să cânt și să am conexiune cu muzica, în același timp. Cred că le-am îmbinat pe toate trei abia acum, după șapte ani de muncă. Am fost și DJ. Am început cu dansul, pe la vârsta de 15 ani, dansam pe stradă, apoi am început să particip la concursuri de dans, a urmat perioada în care „am pus muzică”. Apoi mi-am făcut curaj și am luat microfonul în mână, iar în 2010, împreună cu Connect-R și Chris Mayer, am făcut piesa „Monday”, la Rappin’ On Production. Acela a fost startul carierei mele în muzică, cu adevărat.

R.: Care a fost cea mai importantă colaborare pentru tine, în toți acești ani?

J.D.: Pentru mine, toate colaborările au fost importante. Am colaborat până acum cu artiști ca Connect-R, Pepe, Annes, Anna Lesko, John Rivas, Andeeno Damassy. Ca producători, am lucrat cu băieții de la Fly Project, Connect-R, Rappin’ On Production, Chris Mayer, Adi Cristescu și alții.

R.: Cum a fost recenta colaborare cu Anna Lesko?

J.D.: Foarte frumoasă și interesantă. Eu îl știu pe soțul ei de pe timpul când puneam muzică, și el era DJ. Anna m-a sunat într-o zi să îmi spună că are nevoie de o voce, i-am zis OK, mi-a propus piesa „Milky Way”, pentru fani, în care am colaborat și ne-am unit forțele pentru a veni cu ceva nou. 

R.: Care este povestea din spatele numelui tău de scenă?

J.D.: „Nașul” este Connect-R, alături de Chris Mayer, pentru că amândoi au fost cu această idee. Aveau un prieten care nu putea să pronunțe foarte bine anumite cuvinte și în loc să pronunțe un anumit nume a spus Jimmy Dub, iar lor le-a rămas în cap și au spus că este perfect pentru mine. Mi s-a părut o idee ciudată, la început... și nostimă. Cum să mă cheme Octavian și să mi se spună Jimmy? Pe parcurs, mi s-a părut interesant, mi-a luat ceva să mă obișnuiesc cu numele, dar acum nu mai pot să mă prezint în alt fel decât Jimmy. Asta e! Cred că o să schimb și buletinul (râde)...

R.: Ce părere au avut părinții tăi despre noul tău nume? Ei cum te strigă?

J.D.: Mă strigă încă... Octavian. Părinții mei sunt singurele persoane cărora le răspund când mă strigă Octavian, în rest, nu prea... Ar mai fi și prietenii din copilărie, care mă știu ca Octavian și nu mă pot striga Jimmy, li se pare ciudat.

R.: Cum ți-a schimbat viața succesul în cariera artistică?

J.D.: Pot spune că prietenii m-au susținut și m-au primit foarte bine, din fericire, odată cu lansarea mea în showbiz. Familia m-a susținut și ea, în rest, ascensiunea în plan artistic mi-a schimbat viața în bine, mai bine de atât nu am fost niciodată.  Am spus-o și o spun, însă, cred că sunt la 20 - 30% din potențialul pe care vreau să-l ating, mai este mult de muncă.

R.: Care a fost rețeta succesului tău?

J.D.: Nu există o rețetă... În cazul meu, au fost, pur și simplu, întâmplare, noroc și dorință, toate acestea la un loc. Vă spun sincer, „Monday”, care a fost primul single de succes, a fost prima mea piesă și prima dată când am intrat într-un studio de înregistrări profesional în care „se trag voci”. Alții au nimerit să aibă succes din a suta piesă, mie Dumnezeu mi-a ajutat și am reușit „din prima”. Cred că nu există o rețetă, decât dorința și să visezi la ce vrei tu să ți se împlinească! Au fost perioada și perioade pe parcursul carierei mele din 2010. La început, a fost greu, apoi am urcat, aveam un număr mare de concerte, după care am căzut... Că așa se întâmplă mereu, niciun artist n-a fost doar SUS, toți au oscilat și asta este și cel mai important, pentru că dacă ești mereu pe val, publicul se satură de tine și începe să te urască, în loc să te placă și e bine să iei o pauză din când în când, o dată la doi-trei ani. Astfel ai ocazia să lucrezi la un produs mai bun, pentru că dacă scoți pe bandă rulantă... nu iese nimic.

Bogdan Radu este tour-managerul meu, el se ocupă de turneu, iar Bogdan Nițu este managerul meu oficial. Mă ajută foarte mult, consider că suntem o echipă, Bogdan Radu face să fie totul perfect în spatele concertului, să fie pusă la punct partea tehnică, iar Bogdan Nițu, împreună cu Mihaela Vâlcea - ea este și PR-ul meu - se ocupă și de găsirea concertului și de promovare.

R.: Care sunt planurile lui Jimmy Dub?

J.D.: Nu pot să vă spun, pentru că sunt și un pic superstițios din acest punct de vedere, doar că o să fie din ce în ce mai bine, o să mă străduiesc să mă perfecționez... Sunt conștient că la fiecare concert sunt greșeli, dar și când o să ajung la „perfecțiune”, tot o să consider că mai este ceva de învățat.

R.:  Dar la ce piesă lucrezi ne poți spune?

J.D.: Da. Următorul single pe care îl am în plan este împreună cu Andeeno Damassy și este posibil să fie un featuring - încă nu spun cu cine. Este un single de dragoste, de toamnă.

R.: Cum se desfășoară munca ta în studio?

J.D.: Mă împart între mai multe studiouri, și acasă, și la Andeeno, și la Rappin’ On Production. 70% din timpul meu îl petrec în studio. Restul de 30% îl petrec ori cu prietenii mei, ori la fotbal.

R.: Mai ai timp și de viață personală, dat fiind faptul că ești plecat foarte mult de acasă?

J.D.: Da, am timp și de viață personală... De exemplu, cu prietenii mei cei mai buni nu m-am văzut de două săptămâni, dar sunt sigur că aceste eforturi o să merite, pe viitor. Dar de obicei, când ne întâlnim, nu ne place să ne plictisim, avem diverse activități. Mergem la o cafenea, ne vin ideile și le punem în aplicare. Ideile sunt diverse, ori fotbal, ori ne jucăm „o FIFA”, ori mergem la pescuit, deși anul acesta, din păcate, n-am apucat, dar îmi doresc să ajung în Deltă, măcar două zile, trebuie neapărat!

R.: Văd că ai multe tatuaje pe brațe... ce semnifică ele?

J.D.: Da, sunt foarte multe, sunt până sus, dar nu se văd, că am bluza. Am un diamant cu un scris care reprezintă o parte din piesa „Bogat în dragoste” și am pus-o pe mână, dacă o întorci, scrie Love. Rappin’ On Production este, să zic așa, nașul și familia în care m-am născut și am zis că trebuie să rămână inscripționat pe mine, apoi microfonul de studio care mă reprezintă, îl am și pe Elvis Presley, o legendă care îmi dă foarte mult curaj. Ultimul tatuaj este un ceas împreună cu niște trandafiri, am și zodia mea, Scorpion... Am tatuaje, dar am și brățări de la mănăstiri, sunt foarte credincios în sinea mea. Nu consider că, dacă ești credincios, trebuie să mergi neapărat la biserică, deși anul acesta am ajuns și la Prislop, pe urmele lui Arsenie Boca. O să râdeți, dar mi-a ajutat foarte mult acea rugăciune. Știu că se merge de trei ori, eu am fost doar o dată și pentru noi chiar a dat rezultate.  

R.: Mai ai timp și pentru citit?

J.D.: Din păcate, nu apucăm să citim decât contractele și textele pieselor. Și sincer, nici nu sunt un mare fan al cititului, mă cam plictisește, prefer un film sau o discuție cu niște oameni de la care ai ce să înveți.

R.: Ai un mesaj pentru fanii tăi din Constanța și nu numai?

J.D.: Constănțenii, din câte observ, sunt foarte comozi în legătură cu evenimentele, de multe ori. Poate că sunt și plictisiți, pentru că dacă stai într-un loc, nu prea îți mai arde să mergi prin toate cluburile. Dar eu îi invit să îmi asculte piesele, să fie cu ochii pe noul single, pe pagina mea de Facebook, pe pagina mea de Instagram. Le doresc multă sănătate și noroc!