Vineri, 01 Decembrie 2023
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

DESCOPERĂ LUMEA REIKI ÎMPREUNĂ CU MAESTRUL BOGDAN PROSPERIO

Terapie complementară pentru minte, trup și suflet

Articol publicat Duminica, 03 Aprilie 2022

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, De vorbă cu ..., Inedit magazin

Trăim un timp al transformărilor profunde, iar adaptarea la schimbare devine o
provocare pentru noi toți. Probabil că mulți dintre noi au aflat deja, pe drumul personal
al fiecăruia către (re)descoperirea spirituală, că resursele fericirii, abundenței și
vindecării se află în noi înșine, prin accesarea nivelurilor superioare de conștiință, că
totul este informație și energie, vibrație, a cărei calitate depinde de starea noastră mental-emoțională, dar și spirituală. Pentru a trece însă într-o nouă etapă de dezvoltare personală și pentru a depăși provocările energetic, precum și pe cele sufletești pe care le implică adaptarea la schimbare, avem nevoie, în primul rând, de un ghid spiritual care să ne îndrume, prin intermediul cursurilor de Reiki Usui Tibetan, în lunga și fascinanta călătorie către noi înșine, dar și pentru redescoperirea Creatorului.

DAR CE ESTE REIKI?

Este un sistem de terapie energetică în care nu se folosește energia maestrului sau a terapeutului, ci energia Universală, cuvântul Reiki provenind din alăturarea cuvintelor Rei (spirit, universal) și ki (energie). Fondatorul terapiei Reiki este Mikao Usui, cel care a promovat metodele arhetipale de vindecare, prin punerea mâinilor cu energie vindecătoare. Energia transferată prin mâinile terapeutului Reiki provine de la Creator, iar capacitatea de a transfera această energie se obține prin inițiere.

Potrivit maestrului Reiki Bogdan Prosperio, unul dintre cei mai cunoscuți din România, “Reiki Usui Tibetan este o terapie complementară din grupa terapiilor energetice, care implică transferul Energiei Universale prin palmele terapeutului către pacient. Spre deosebire de alte terapii, Reiki Usui Tibetan este eficientă și la distanță, acționând benefic dincolo de timp și spațiu. Vindecarea prin Reiki Usui Tibetan vizează, în primul rând, câmpurile energetice din jurul corpului. Energia mai puțin benefică poate stagna într-un corp în care au existat leziuni fizice sau dureri emoționale. În timp, aceste acumulări de energie stagnantă pot provoca afecțiuni. Îmbunătățirea fluxului de energie prin Reiki Usui Tibetan permite relaxarea, reduce durerea, poate accelera vindecarea și poate reduce simptomele diferitelor boli.

Peste tot în lume, terapiile energetice sunt din ce în ce mai utilizate pentru a susține tratamentul diverselor condiții medicale precum: anxietate, depresie, dureri cronicizate, infertilitate, autism, boala Crohn, sindromul oboselii cronice, afecțiuni degenerative. Reiki Usui Tibetan este o metodă energetică ce susține cu rezultate deosebite tratamentul unor astfel de afecțiuni și care are efecte benefice în cazul stresului profesional, bine-cunoscut astăzi ca sindrom de burnout, rezultat al stresului cronic la locul de muncă care nu a fost gestionat cu succes”.

ÎNTÂLNIREA CU UN MAESTRU REIKI. CINE ESTE BOGDAN PROSPERIO?

Primul pas către descoperirea lumii REIKI și a simbolurilor care ne-ar putea conecta la
diferite planuri înalt vibraționale îl constituie, fără îndoială, întâlnirea cu un maestru Reiki, așa cum este și Bogdan Prosperio, un nume deja bine-cunoscut comunității de Reiki din România, dar și din diaspora. Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul Medicinei Integrative, Bogdan Prosperio susține Cursuri Reiki în mai multe orașe din România, precum: Constanța, București, Brașov, Făgăraș, Piatra Neamț, Târgu Neamț sau online pentru românii aflați la mare distanță, în special pentru cei din Europa, Canada. U.S.A, Australia. De asemenea, Maestrul Bogdan Prosperio se pregătește să susțină conferințe și în limba engleză, vizând publicul și comunitatea Reiki din Statele Unite ale Americii.

Cei interesați de inițierea în frumoasa tehnică Reiki Usui Tibetan și Tehnici cu Lumină Divină, îl pot contacta pe maestru la numărul de telefon 0744991848 sau completând formularul de contact de pe site-ul www.bogdanprosperio.ro.
Cursurile/ conferințele se pot ține și pe whatsapp/ zoom în funcție de numărul de participanți.

Așa cum atestă și mărturiile clienților săi, pe site-ul oficial www.bogdanprosperio.ro, cât și cele din Google, Maestrul Reiki Bogdan Prosperio își concentrează eforturile, energia și acțiunile către și pentru oameni, dorința sa fiind aceea de a-i ajuta să fie cât mai sănătoși și fericiți, oferindu-le metode autentice și unice pentru a beneficia de o reală ascensiune spirituală, bucurându-se de mai mult optimism, sănătate, prosperitate și succes.

Bogdan Prosperio a fost inițiat pe linia de inițiere a celebrului Maestru William Lee Rand
din Statele Unite ale Americii, cel care a înființat International Center for Reiki Training -
Diplomă recunoscută internațional.

Pe site-ul www.bogdanprosperio.ro puteți face primul pas către universul Reiki, accesând secțiunile de Cursuri spirituale (Reiki Usui Tibetan, Info Reiki, Karuna Reiki, Shamballa Reiki (MDH), Curs Doctori Spațiali Vindecători, Curs pentru Sănătate, Prosperitate, Succes), menite să ajute la îmbunătățirea stării de sănătate, instaurarea stării de calm, a echilibrului sufletesc, creșterii spirituale, productivității și succesului.

Vă prezentăm câteva dintre ideile promovate de maestrul Bogdan Prosperio pe
blogul său:

 • Terapia Reiki este o terapie din categoria medicinei energetice, care poate vindeca ființa la nivel holistic: fizic, mental, emoțional și spiritual. Terapia Reiki ajută în eliminarea blocajelor și restabilirea fluxului armonios de energie în întreg organismul. Terapia Reiki este, de asemenea, utilă în eliminarea tiparelor mentale negative care au condus la situația de stres și anxietate.

 • Practica Reiki ne va învăța să ne ascultăm corpul: să ne odihnim când suntem obosiți și să ne hrănim  cu alimente sănătoase de vibrație înaltă  cum sunt fructele, legumele și cerealele.

 • Pe măsură ce practicăm Reiki Usui Tibetan, observăm că ne schimbăm tiparele noastre de gândire. Gândurile influențează direct corpul nostru. Corpul nostru este un corp de memorie, un trecut acumulat de gânduri și emoții, multe neprelucrate, un trecut care, deși nu mai există, acționează asupra corpului ca și când ar exista. Viața noastră este condusă de această memorie pe care o vom revaloriza prin metoda Reiki Usui Tibetan. (…) Să cultivăm deci gândurile benefice în fiecare zi și să ne ferim de tot ce este gând negativ
  sau informație negativă.

 • Energia Reiki are propria ei inteligență și înțelepciune, acționând atât la nivel fizic, în zonele care au nevoie de vindecare, cât și la nivel mental-emoțional și energetic, schimbând toate aceste tipare comportamentale pentru a putea transforma în mod benefic realitatea în care trăim.

 • InfoReiki este un sistem energetic de vindecare pe care îl poți folosi pentru a lua
  deciziile bune în viață, afaceri și sănătate. El conține foarte multe elemente din
  radiestezie, metoda care permite operatorului să găsească sursa de apă subterana, zăcăminte de metale, țiței, pietre prețioase și obiecte ascunse cu ajutorul unui instrument cu o formă specială.  

 • Notă importantă!

 • Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007 și completează lucrul cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

 • În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

 • Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.