Vineri, 19 Aprilie 2024
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.9640 $ 4.6302
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Slow Food Dobrogea

FESTIN MULTIETNIC, ÎN GOSPODĂRIA TRADIȚIONALĂ DE LA VIȘINA

Articol publicat Sambata, 08 Iunie 2019

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

"Ceea ce alegi să mănânci are impact asupra mediului și economiei locale!". Prin acest slogan, Slow Food Dobrogea lansează provocarea de a se consuma și găti cu ingrediente locale.

Slow Food Dobrogea a fost înființat anul acesta, la inițiativa Ralucăi Vasile, în colaborare cu Carmen Paraschivescu, Bianca Folescu, Laura Stroe și Ioana Moroșanu. Dintre acțiunile lansate de conviviumurile locale, Slow Food Dobrogea se evidențiază printr-un festin multietnic ce caracterizează Dobrogea, susținut de Inomar Cluster prin proiectul Experiențe Dobrogene și Asociația Țăranii Dobrogeni.

Duminică, 9 iunie, 2019, între orele 12.00 -16.00, în Gospodăria Tradițională de la Vișina, de pe Str. Nufărului, a Biancăi Folescu, se va desfășura un festin multietnic, unde vor găti Daniela Elena Graură și Carmen Paraschivescu.

De orânduiala bucatelor în meniu s-a preocupat chef Daniela Elena Graură, de la restaurant Casa Terra din Comunitatea Slow Food Țara Făgărașului, tehnolog și creator de gusturi divine, tradiționale, boierești și regale deopotrivă, alături de două ajutoare de nădejde din comunitatea Slow Food Dobrogea, Carmen Paraschivescu, blogger culinar aka. GardaCulinara.ro și Raluca Vasile, designer de gusturi si arome la @AromaKitchen & Lab și parfumier.

Partenerul Festinului multietnic este Crama Histria, cu o asociere de vinuri potrivită cu meniul multietnic. Prezentarea vinurilor va fi făcută de nimeni alta decât Adriana Popescu, expertă în vinuri românești, redactor, organizator de evenimente dedicate vinurilor și gastronomiei românești și autor la revista Vinul.ro.

Iată în ce constă meniul festinului multietnic, cu valoare de 100 lei, bani care vor merge către Asociația Viitor Deschis:
                      - Aperitive tradiționale dobrogene multietnice: ghiudem, babic, brânză de capră și de oaie, drob de miel, plăcinte dobrogene, asortate cu legume și verdețuri de sezon;
                       - Borș de miel dres cu ierburi aromate de sezon sau borș de pește de Dunăre;
                       - Saramură de crap sau tocană de miel la ceaun;
                       - Felurite pandișpanuri cu fructe de sezon ca la Vișina.