Duminica, 27 Noiembrie 2022
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

FESTIVALUL CONCURS NAȚIONAL “DAN MOISESCU”, ÎN APRILIE, LA CONSTANȚA. TINERI INTERPREȚI DE MUZICĂ POPULARĂ ȘI ARTIȘTI CONSACRAȚI, PE SCENA CENTRULUI “JEAN CONSTANTIN”

Articol publicat Luni, 28 Martie 2022

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale

Publicul constănțean iubitor de muzică populară are prilejul de a participa, în luna aprilie, la cea de a XXV - a ediție a Festivalului Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Festivalul se va desfășura în intervalul 6 - 7 aprilie 2022, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, intrarea fiind liberă.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Miercuri, 6 aprilie, începând cu ora 18:00, la Centrul “Jean Constantin”, tineri interpreți din țară își vor demonstra calitățile interpretative în fața unui juriu de specialiști. Concursul va fi deschis de elevii clasei de canto popular ai Centrului Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada”, sub îndrumarea doamnei profesor Elena Plătică.

Joi, 7 aprilie, va avea loc Gala Laureaților și festivitatea de premiere.

Cele două seri de festival-concurs se vor încheia cu recitalurile artiștilor: Mioara Velicu, Veta Biriș, Zorina Bălan, Angelica Flutur, Nicolae Datcu, Constantin Lătărețu și Andrei Girel.

Acompaniamentul muzical este asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâuleţul”, condusă de dirijor Cristian Obrejan, iar grupul de dansatori al Ansamblului, condus de coregraf Ștefan Coman, va prezenta publicului suite de dansuri reprezentative pentru diferite zone etnofolclorice ale țării.

De asemenea, festivalul va fi prezentat de către cunoscuta actriță Mirela Pană.

Partenerii media ai ediției din acest an sunt DOTTO TV, ANTENA 3 postul regional Constanța, Radio România – Radio Constanţa, SKY FM şi DOINA FM.

Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” își dorește ca organizarea Festivalului Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu” să fie un motiv de reală bucurie pentru publicul constănțean, de aceea intrarea este liberă, în limita numărului de locuri disponibile.