Joi, 23 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roAdriana Ion, hairstylist:

„Fizionomia fiecărei persoane, dar şi personalitatea acesteia mă inspiră de fiecare dată!”

Articol publicat Marti, 06 Octombrie 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Hot news, De vorbă cu ...

Adriana Ion, hairstylist

Adriana Ion, hairstylist
Adriana Ion, hairstylist

Adriana Ion, hairstylist

Drumul către adevărata noastră chemare nu este „pavat”, întotdeauna, cu ceea ce ne dorim. Deşi a avut tot felul de locuri de muncă, care nu aveau nicio legătură cu meseria de hairstylist, Adriana Ion nu a renunţat la visul ei. Dragostea pentru această profesie a fost supusă la numeroase teste, pe care le-a trecut cu brio, prin răbdare şi muncă. În urmă cu patru ani, tânăra hairstylistă a decis să intre oficial în lumea profesioniştilor. A absolvit diferite cursuri şi seminarii de specialitate din Constanţa, apoi a avut şansa de a urma cursurile speciale de coafuri şi cocuri ale lui Florin Noje, unul dintre cei mai importanţi creatori din România. Întâlnirea cu hairstylistul oficial al Galelor X Factor Live (2012-2013), Florin Noje, ambasador L'OREAL, şi-a pus amprenta asupra destinului Adrianei.

Reporter (R): Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru hairstyling?

Adriana Ion (A. I.): Nu am descoperit-o, m-am născut cu ea în sânge. Am fost hairstylist încă de mică. Apropiaţii mei îţi pot confirma acest lucru. La început, modele mi-au fost păpuşile şi rudele. 

R: Ce calităţi trebuie să aibă un hairstylist pentru a reuşi în meseria asta?

A.I: În primul rând, abilitatea de a asculta şi de a se mula pe preferinţa clientului. Un alt atu esenţial este creativitatea, dar şi dorinţa continuă de a se perfecţiona fără de care în meseria asta nu ajungi prea departe. Trebuie să ai o atitudine pozitivă, să îţi onorezi programările, să rămâi calm în situaţii mai puţin plăcute şi, repet, să asculţi omul. Deseori, noi, hairstyliştii, suntem  „psihologi”. Oamenii se deschid în faţa noastră şi aşteaptă un feedback pe măsură.

R: Care este cea mai frecventă greşeală pe care o fac femeile cu părul lor?

A.I: Doar una?(Râde) Lista este mai stufoasă, dar am să mă rezum doar la câteva. Folositul ondulatorului/ plăcii de îndreptat părul în exces (aparate care, deseori, sunt neprofesionale şi distrug părul), produse neadecvate pentru tipul lor de păr şi aplicarea a tot felul de vopseluri care fac părul să „strige”după ajutor.

R: Ce părere ai despre preferinţele tinerelor în materie de coafură? Tind să opteze pentru coafuri neadecvate vârstei lor?

A.I: Majoritatea tinerelor aleg coafuri care nu le scot în evidenţă tinereţea, din dorinţa de a epata. Altele exagerează cu extensiile de proastă calitate şi accesorile total nepotrivite.

 R: Ce te inspiră atunci când creezi o coafură?

A.I:  Fizionomia fiecărei persoane, dar şi personalitatea acesteia mă inspiră de fiecare dată. Deci… inspiraţia îmi vine chiar la faţa locului, dar şi vorbind în prealabil cu clienta. Consiliind-o, ascultându-i preferinţele în materie de culoare, tunsoare, coafură, reuşesc să-i ofer ce îşi doreşte.

R: Cum reuşeşti să-ţi păstrezi clientele?

A.I: Vrei să ştii secretul? Îmi tratez clientele ca pe nişte prietene. Preţurile sunt de bun simţ, produsele de calitate, iar pentru mine mulţumirea lor este obiectivul principal. Cred că asta le face să se întoarcă de fiecare dată la mine.

R: Care este cea mai mare provocare a acestei meserii?

A.I: Cea mai mare provocare este să reuşeşti să transformi persoana care stă pe scaun, atât fizic, cât şi psihic. Unele doamne/ domnişoare nu ştiu cât de frumoase sunt. Au tot felul de frustrări nejustificate. Aici intervin eu, mânuind „bagheta” mea fermecată, arătându-le cât de frumoase sunt. Revin la ideea de înainte. Un hairstylist bun trebuie să „citească” omul.

R: Din câte ştiu, colaborezi cu o echipă de oameni talentaţi. Vorbeşte-ne despre ei.

A.I:  Într-adevăr, destinul mi-a scos în cale oameni extraordinari. Alături de Marius Nistor, un fotograf extrem de  talentat,  Alessia make-up Artist şi Carolina Seitasan, protezist unghii, scoatem ce-i mai frumos din oameni, în fiecare moment special al vieţii lor. Cu ajutorul lui Marius (www.mariusnistor.ro), creaţia noastră este imortalizată. El reuşeşte să surprindă esenţialul. Ochii lui sunt formaţi pentru captarea sublimului. Doamnele şi domnişoarele care nu ne sunt cliente reuşesc, prin intermediul şedinţelor foto realizate de el, să intre în universul nostru, universul frumuseţii. Suntem tineri, perfecţionişti şi plini de imaginaţie, deci facem echipă bună!

R:  Un mesaj pentru cititoarele www.101stiri.ro?

A.I:  Chiar dacă frumuseţea izvorăşte din suflet, nu trebuie să ignorăm exteriorul. Aşadar, doamnelor/ domnişoarelor, alegeţi cu grijă  hairstylistul pe mâna căruia vă lăsaţi podoaba capilară şi fiţi întotdeauna frumoase!