Duminica, 25 Iulie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

GRUPUL BABY WEARING CONSTANȚA MARCHEAZĂ SĂPTĂMÂNA INTERNAȚIONALĂ A BEBELUȘILOR PURTAȚI

Articol publicat Marti, 06 Octombrie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

Baby Wearing Constanța, grup local de părinți care își poartă bebelușii, se alătură, pentru al șaptelea an consecutiv, grupurilor din întreaga lume în sărbătorirea Săptămânii Internaționale a Purtării Bebelușilor (International Babywearing Week - IBW). Acest eveniment se derulează în perioada 4-10 octombrie 2020 și este o ocazie deosebită pentru grupul de susținere și informare BabyWearing Constanta de a aduce în atenția comunității locale de părinți și viitori părinți beneficiile purtării bebelușilor.

“Babywearing”, un termen folosit cu sensul purtării unui bebeluș sau copil mic pe corp folosind un sistem de purtare (carrier) din material textil, oferă părinților flexibilitate să aibă cel puțin o mână liberă în timp ce își cară copiii. Există însă și studii care scot la lumină cum această practică are numeroase beneficii atât pentru copii cât și pentru cei care îi îngrijesc. Un studiu publicat de revista “Pediatrics” în 1986 a descoperit că bebelușii de șase săptămâni, purtați cel puțin trei ore pe zi într-un sistem de purtare moale, au plâns și s-au agitat cu 34% mai puțin decât alți bebeluși, iar 51% au plâns mai puțin seara. Un alt studiu, publicat în revista “Child Development” în 1990, a descoperit că mamele care au primit sisteme de purtare moi din pânză la naștere au fost mult mai receptive cu bebelușii lor și au avut bebeluși atașați mai temeinic decât mamele care au primit scaune de plastic pentru nou născuți.

Iată ce spun cei de la Baby Wearing Constanța, într-un comunicat: “Embracing the Future - “Îmbrățișând viitorul” este tema din acest an și vom continua să fim alături de purtătorii din comunitatea noastră, în mediul online, pentru a le oferi cel mai bun start în călătoria lor. Ei țin în brațele lor viitorul și vrem să beneficieze de cele mai importante informații, esentiale pentru o dezvoltare armonioasă a copilașilor, informații furnizate, într-un mod empatic, de specialiști cu experiență relevantă, care înțeleg și cunosc ce înseamnă “babywearing”. La fel ca și în anii trecuți avem planuri mari și vrem să organizăm evenimente și activități memorabile care să mărească și mai mult cercul părinților purtăreți:

 • jocuri și concursuri online,

 • workshop-uri online despre:

  • babywearing

  • alăptare

  • siguranța în mașină

  • parenting

  • limbajul semnelor

  • educația și dezvoltarea copiilor”.

Babywearing Constanța este un grup de sprijin, de la părinte la părinte. Este un grup a cărui unică menire este să ajute mămici (și tătici) să își poarte copiii corect în sisteme de purtare sănătoase. Mămicile care administrează grupul sunt voluntare și desfășoară activități cu scopul de a ajuta și alți părinți să beneficieze de informațiile și experiența acumulată de ele în timp.

BabyWearing Constanța are o “bibliotecă” de sisteme de purtare obținute prin sponsorizări din partea producătorilor naționali de sisteme de purtare și donații din partea membrilor grupului. Sistemele de purtare din bibliotecă sunt variate (sling cu inele, sling fix, wrap elastic, wrap țesut, wrap tai, mei tai, SSC standard și SSC toddler).

Echipa BabyWearing Constanta și voluntarii grupului vă așteaptă să sărbători’i împreună Săptămâna Internațională a Bebelușilor Purtați 2020 (IBW2020)!

 • Purtarea este pentru toată lumea.

 • Deoarece purtarea este umană.

 • Deoarece purtarea este iubire.