Luni, 14 Octombrie 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7505 $ 4.3479
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

REGULAMENTE TRĂSNITE, LA ALBEȘTI

HALUCINANT! LA O ȘCOALĂ DIN JUDEȚUL CONSTANȚA, ELEVII PRIMESC AMENZI!

SEMNAL DE ALARMĂ TRAS DE ASOCIAȚIA ELEVILOR DIN CONSTANȚA

Articol publicat Luni, 11 Februarie 2019

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Culturale

Asociația Elevilor din Constanța aduce în atenția publică un fapt de-a dreptul îngrijorător, care se întâmplă la o unitate școlară din județul Constanța, unde putem vorbi chiar despre abuzuri săvârșite asupra elevilor. Mai exact, este vorba despre descoperirea unor ilegalități produse la Școala ''Ion Creangă'' din Albești, unde membrii Consiliului de Administrație al unității de învățământ se consideră organe de poliție sau chiar instanțe judecătorești, aplicând amenzi elevilor. 

AEC trage un semnal de alarmă în spațiul public, publicând în mediul online o informare în care avertizează asupra unor interdicții și sancțiuni impuse în mod abuziv asupra elevilor. Iată care este mesajul AEC, publicat, astăzi, 11 februarie, pe pagina oficială de Facebook a asociației: 

"Începând cu anul acesta, #AEC a inițiat un demers pentru verificarea tuturor regulamentelor unităților de învățământ din județul Constanța.

Momentan suntem în curs de realizare a unei evidențe, dar între timp ne-am gândit să aducem în atenția publică o parte din prevederile absurde (și ilegale) pe care le descoperim.

Obiectul ediției de astăzi îl face regulamentul Școlii ”Ion Creangă” Albești, unde membrii Consiliului de Administrație al unității de învățământ se consideră organe de poliție sau chiar instanțe judecătorești, aplicând amenzi elevilor.

Totodată, aceiași membri se comportă ca și cum au dreptul să impună interdicții suplimentare elevilor, altele decât cele stabilite de către Statutul Elevului, la Cap. III și IV, precum și sancțiuni abuzive, în neconformitate cu Cap. V al Statutului. Reamintim că printre interdicțiile elevilor nu se regăsește introducerea telefonului sau a unor obiecte de valoare în școală, ci doar aceea de a nu utiliza telefonul în timpul orelor de curs.

Din păcate, starea de fapt nu este îmbucurătoare, acesta fiind doar primul dintr-o serie de regulamente abuzive pe care AEC va face toate demersurile necesare să le anuleze, so stay tuned for more!".