Joi, 23 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roÎN CADRUL CAMPANIEI “ȘCOALA POLITICĂ DE LA MAREA NEAGRĂ”

"IMPORTANȚA IDEOLOGIILOR POLITICE", SEMINAR LA SEDIUL ALDE CONSTAN'A

Articol publicat Duminica, 10 Martie 2019

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație

La sediul ALDE Constanța s-a desfășurat, sâmbătă, 9 martie 2019, de la ora 11.00, seminarul Importanța ideologiilor politice”, susținut de lect. univ. dr. Răzvan Pantelimon, de la Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea Ovidius, Constanța.

Evenimentul „Importanța ideologiilor politice” s-a înscris în seria seminariilor politice care se desfășoară în cadrul campaniei “Școala Politică de la Marea Neagră”, inițiată de ALDE Constanța, seminarii care se vor desfășura pe întreg parcursul anului 2019.

Ce reprezintă o ideologie politică, libertate versus egalitate, care este diferențe între dreapta și stânga, care sunt valorile fundamentale ale diverselor ideologii și dacă mai sunt utile acestea în societatea de astăzi sunt doar câteva dintre întrebările care și-au aflat răspunsul în cadrul celui de-al doilea seminar al „Școlii Politice de la Marea Neagră".

Potrivit lui Răzvan Pantelimon, „orice ideologie și în consecință și programele politice bazate pe acestea, trebuie să cuprindă trei aspecte principale, o analiză realistă și obiectivă a stării de fapt, un model de societate dezirabil către care să tindem cu toții dar mai ales principiile, valorile, instrumentele și mijloacele prin care se poate transforma societatea actuală în acea societate ideala pe care toți o doresc”.

Senatorul Ion Popa, președinte Filiala ALDE Constanța, afirmă că „Școala Politică de la Marea Neagră poate reprezenta un centru important și de interes național pentru educația și formarea politicienilor, în special a tinerilor politicieni și toate evenimentele organizate în cadrul acestei școli de către specialiști în domeniu aduc un plus de valoare organizațiilor locale și nu numai”.