Duminica, 06 Decembrie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

EXPERIENȚE DOBROGENE REVIN CU O NOUĂ EDIȚIE A FESTIVALULUI LAVANDEI DOBROGENE

ÎNCEPE LAVANDA FEST - SĂPTĂMÂNA MOV, ÎN COMUNA CONSTĂNȚEANĂ PECINEAGA

În perioada 20 – 28 iunie 2020

Articol publicat Vineri, 19 Iunie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Experiențe dobrogene

Experiențe Dobrogene cu Parfum de Lavandă revin, și în vara lui 2020, cu un eveniment inedit, în ciuda condițiilor mai puțin plăcute pentru toată lumea, dar cu bucurie, pasiune și speranța pentru mai bine. După cum s-a aflat deja pe rețelele de socializare, în comuna constănțeană Pecineaga se va desfășura, începând din această sâmbătă, 20 iunie 2020 și până duminică, 28 iunie 2020, ora 21.30, cea de-a II-a ediție a Lavanda Fest. - Săptămâna Mov.

Spre deosebire de anul trecut, când a avut loc prima ediție a festivalului lavandei dobrogene, realizat în premieră de echipa Experiențe Dobrogene/ Inomar Cluster și familia Bălănică, mândra posesoare a lanului de lavandă de la Pecineaga, organizatorii spun că, anul acesta, dedică lavandei o săptămână, astfel încât participanții să se poată încadra în regulile existente ale pandemiei: distanțarea socială, interacțiunea cu cât mai puține personae, dar și ca toată lumea pasionată de mov, lavandă și aer curat să apuce să se bucure.

Iată ce spun organizatorii: “În ultimii ani, toate rețelele de socializare au fost invadate, în luna iunie, de fotografii cu nebunia mov. Toată lumea, cu mic, cu mare caută lanuri aromate de lavandă pentru fotografii sau pentru a culege planta din diverse motive. Iată că, pentru a doua oară, Experiențe Dobrogene vă invită în câmpul de lavandă al familiei Todor – Bălănică, unde puteți vedea că și Dobrogea noastră poate fi Mov.
Familia Bălănică de la Parfum de Lavandă, Pecineaga, țărani dobrogeni ce fac parte din proiectul Experiențe Dobrogene, invită orășenii - și nu numai - să uite de forfota urbei câteva ore, alegând experiența parfumată a câmpului de lavandă de la intrarea în localitatea Pecineaga, Constanța.
Pentru direcționare locație 0764901779, fam. Todor-Bălănică
Dress code alb-mov!”.
Câteva dintre amintirile celor care, anul trecut, s-au bucurat de mireasma și culoarea lanului de lavandă de la Pecineaga:
“O după-amiază petrecută într-un câmp de levănţică mi-a încărcat bateriile cât pentru tot restul lui iunie. Familie, prieteni, mulţi cunoscuţi, dar şi foarte mulţi oameni veniţi să petreacă alături de cei de la Parfum de Lavandă şi Experienţe Dobrogene prima ediţie Lavanda Fest din Dobrogea!”. Continuarea pe…

http://www.tomistyle.ro/iubimdobrogea/iubimdobrogea/provence-de-pecineaga-inutul-mov-din-dobrogea
sau
https://www.urbnstyle.ro/2019/06/lavanda-fest.html?m=1

https://www.jurnaluluneieve.ro/2019/06/festivalul-lavandei-in-dobrogea-prima.html