Luni, 20 Septembrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

“INSIDE HAZARDS” CU CRISTINA DALLAS

Articol publicat Vineri, 27 Noiembrie 2020

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale, Experiențe dobrogene

Iubitorii de artă pot urmări online, din această săptămână, expoziția „Inside Hazards”, semnată de Cristina Dallas. Lucrările de artă vizuală cuprinse în cadrul manifestării expoziționale care a debutat pe 23 noiembrie 2020 pot fi admirate pe simezele virtuale ale Galeriei de Artă„ Virgil Coman” (https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561/).

Cristina Dallas este cunoscută publicului ca și jurnalist, o prezență activă și apreciată în media dobrogeană, dorința sa de cunoaștere, fără urmă de ezitare în înfruntarea necunoscutului dându-i un sentiment unic al menirii profesionale. Dar Cristina Dallas știe să comunice în orice formă, în orice mediu și nu îi este teamă să se exprime în artă, așa că se lasă a fi cunoscută și înțeleasă prin lucrările cu tematica „Inside Hazards”.

Cristina Dallas spune: „ Pentru mulți viața e un film alb-negru, însă eu mă regăsesc în toate culorile posibile... Pictura reprezintă pentru mine colțul meu de rai, unde, îmi place mie să spun, nu am deadline. Dacă am închide ochii și ne-am preda necunoscutului preț de câteva clipe, am avea o șansă... de a ne conecta cu fâșiile de emoții ce ne fac umani. Fiecare tușă de culoare naște o explozie de trăiri și de evocări dramatice și îndeamnă nu doar la a explora necunoscutul, ci la profunzimi uluitoare ascunse adânc în ființa noastră”. 

Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art, afirmă: „Am cunoscut-o pe Cristina Dallas întâi ca jurnalist, urmărindu-i aparițiile media cu interes și intuind ca dincolo de toate acestea se află un artist complex gata să irumpă în linii și culori. Am văzut  creativitatea sa manifestandu-se  ca o metodă și nu ca un “produs”.

Expoziția „Inside Hazards te invită la un brainstorming diferit, la o întâlnire în care nu există întrebări și răspunsuri ci pur și simplu curiozitatea de a descoperi, de a te descoperi. Arta Cristinei Dallas este impulsivă și  cu o vibrație pozitivă, neîncadrându-se în reguli. Acordă o importanță mai mare culorii în locul formei și parcă recreează senzații ale sufletului, capturand mai degrabă esența decat detaliile. Pare un peisagist al sufletului când pictează, dar și când scrie sau descrie o stare, un om sau chiar pe ea însăși”.

Grafica pentru „Inside Hazards” este realizată de artistul vizual Zoița Nicoleta Panciu, colaborator și curator al Galeriei de Artă „Virgil Coman.

Expoziția  Inside Hazards” este promovată de Experiențe Dobrogene, City Press Tv, 101știri.ro, Culturaconstanta.ro și Constanțaculturală.ro.