Luni, 20 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roInstrumente de înfrumusețare utilizate de femei în antichitate, expuse la Muzeul de Istorie Constanța

Articol publicat Vineri, 04 Martie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale

Sursa foto: MINAC

Sursa foto: MINAC
Sursa foto: MINAC

Sursa foto: MINAC

O expoziție cu totul originală prin tematica abordată, „Mundus muliebris. Instrumente de înfrumusețare utilizate de femei în antichitate” și cât se poate de potrivită pentru a marca Luna Femeii, va putea fi admirată, pe tot parcursul lunii martie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC). Este vorba despre prezentarea a șapte artefacte, selectate din obiectele integrate ritualului de înfrumusețare al femeii antice și conservate în depozitele instituției, care vor fi expuse la MINAC, pe întreg parcursul lunii martie, în vitrina destinată exponatului conservate în depozitele instituției lunii. 

Expoziția se înscrie în cadrul proiectului „Exponatul lunii” la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și ilustrează, potrivit reprezentanților instituției, o mică parte din universul feminin din antichitate. Publicul feminin și nu numai, pasionat de aspecte inedite ale vechilor civilizații, va putea afla lucruri fascinante despre tehnicile de înfrumusețare prin utilizarea de cosmetice, în antichitate. Astfel, vizitatorii vor putea admira un pyxis din marmură - recipient pentru păstrarea cosmeticelor sau a bijuteriilor, trei unguentaria din sticlă - flacoane utilizate pentru păstrarea substanțelor cosmetice ușor volatile sau alte ustensile specifice procesului de înfrumusețare: doi piepteni din perioade istorice diferite - unul roman timpuriu, iar celălalt bizantin -, o oglindă de mână.

Exponatele pot fi văzute la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, începând de miercuri, 9 martie, de la ora 11.00.