Duminica, 17 Octombrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

ION POPA, LIDERUL ALDE CONSTANȚA: “TEODOR MELEȘCANU NU TREBUIA SĂ ACCEPTE MĂRUL OTRĂVIT OFERIT DE DĂNCILĂ”

Articol publicat Joi, 12 Septembrie 2019

de 101stiri.ro (admin@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație

Senatorul Ion Popa, președintele Filialei ALDE Constanța, a făcut o serie de declarații acide, prin care și-a exprimat dezamăgirea privitor la situația din Senat, precum și la trădările din partid, condamnând “jocurile subterane” ale PSD de destructurare a ALDE. Iată care sunt afirmațiile senatorului Ion Popa:

“După ce au eșuat lamentabil în tentativa de preluare a ALDE, unii lideri ai PSD, orbiți de trufie, subjugați de lăcomie, ipocriți peste măsură, au trecut la planul B și anume destructurarea. Acțiunea a început în mod voalat săptămâna trecută, adică la începutul acestei sesiuni și a continuat brutal în aceste zile.

Fără îndoială că regulamentul Senatului este lacunar, dar cei care l-au făcut nu s-au gândit că vor veni alții după ei, suficient de ticăloși și folosindu-se de o majoritate, vor face interpretări după bunul plac conform intereselor meschine și ilegitime.

Și pentru că nu le-a fost de ajuns au și încălcat grosolan acest regulament. Cine sunt aceștia !? Niște senatori fruntași ai PSD, maeștri ai dreptului, adevărate eminențe, care în timpul liber ne dau lecții după lecții  la televizor. Iar când limba română devine prea săracă pentru măreția lor apelează la limba latină, normal.

Cu siguranță ne vom adresa instanțelor competente, dar cum sunt pe cale să-mi pierd încrederea în onestitatea celor care sunt puși să facă dreptate, mi-e teamă. Mi-e teamă că Senatul, acest bastion al democrației, își va știrbi prestigiul.

Și cum  speranța moare ultima, cred că cei mai mulți colegi din Senat nu-i vor lăsa pe niște închipuiți, Slavă Domnului câțiva, să-și facă de cap.

PS:  Cum ești sau mai bine zis cine ești când spui că vrei să ajuți, să crești, să relansezi ALDE, dar în realitate ești parte integrantă din planul de distrugere al acestui partid?”.

De asemenea, referitor la acțiunea PSD de susținere a lui Teodor Meleșcanu pentru președinția Senatului, senatorul Ion Popa, președinte Filiala ALDE Constanța, declară următoarele:

“PSD a arătat și astăzi (n.r. 10 septembrie 2019) cât de departe poate merge cu acțiunile împotriva ALDE. Cei din PSD au ales să susțină candidatura lui Teodor Meleșcanu (în pofida tuturor prevederilor regulamentare), doar pentru a încerca să destructureze ALDE. O dovadă a cât de jos se poate coborî PSD-ul pentru a nu pierde puterea. O disperare ieșită din comun a celor din PSD care calcă în picioare orice fel de reguli ale unei democrații.

Senatorii din muribundul PSD au încălcat grosolan regulamentul Senatului, așa cum au făcut și în ședința precedentă și de aceea acțiunea lor va fi contestată de ALDE la Curtea Constituțională.

Nominalizarea lui Teodor Meleșcanu nu a fost altceva decât o mișcare ostilă, un atac pe care Viorica Dăncilă și colegii ei au aplicat-o ALDE.

Din păcate, în loc să fie un model pentru tinerii politicieni, Teodor Meleșcanu și-a continuat seria trădărilor politice. A ales să trădeze ALDE pentru o funcție. Acesta este adevărul! Pentru binele ALDE, cel despre care tot vorbea, nu trebuia să accepte mărul otrăvit oferit de Dăncilă.

Azi, Meleșcanu s-a întors în timp, acolo de unde a plecat. A dat cu piciorul liberalismului pentru a reveni la social-democrație.

Românii văd toate jocurile subterane ale PSD-ului în încercarea de a rămâne la putere cu orice preț. Toate aceste acțiuni ale oamenilor Vioricăi Dăncilă nu vor rămâne sub nicio formă nesancționate de cetățeni. 

În pofida tuturor atacurilor celor din PSD la adresa ALDE, partidul va ieși mai puternic din această încercare și mai motivat și mobilizat.

Vreau să le mulțumesc încă o dată colegilor mei senatori din ALDE pentru sprijinul pe care mi l-au acordat întotdeauna”.