Duminica, 03 Iulie 2022
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Unde mai găsim în Constanța gustul autentic al produselor tradiționale de altădată?

LA BĂCĂNIA DIN PIAȚA BROTĂCEI TE SERVEȘTE LA TEJGHEA UN… CĂPITAN DE VAS

Articol publicat Luni, 20 Iulie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Nutriţie & Sănătate, Experiențe dobrogene

Mircea Nedelcu, căpitan de vas și întreprinzător, vă așteaptă la Băcănia Câmpenească din Piața Brotăcei

Mircea Nedelcu, căpitan de vas și întreprinzător, vă așteaptă la Băcănia Câmpenească din Piața Brotăcei

Mircea Nedelcu, căpitan de vas și întreprinzător, vă așteaptă la Băcănia Câmpenească din Piața Brotăcei

Mircea Nedelcu, căpitan de vas și întreprinzător, vă așteaptă la Băcănia Câmpenească din Piața Brotăcei
Mircea Nedelcu, căpitan de vas și întreprinzător, vă așteaptă la Băcănia Câmpenească din Piața Brotăcei

Mircea Nedelcu, căpitan de vas și întreprinzător, vă așteaptă la Băcănia Câmpenească din Piața Brotăcei

Băcăniile de odinioară revin, în ultimii ani, în preferințele românilor nostalgici și dornici să regăsească undeva, cât mai aproape de casă, gustul autentic al produselor culinare tradiționale de altădată. Nu doar că vizita la o băcănie de cartier te scutește de timp pe care, dealtfel, l-ai fi pierdut în vreun supermarket imens si ticsit de marfă și oameni, ci îți oferă și posibilitatea să alegi cele mai sănătoase produse pentru tine și familia ta. Mai mult, de la tejghea, ai surpriza să fii servit și sfătuit chiar de către deținătorul micii afaceri, întorcându-te acasă mulțumit, cu sacoșa plină de bunătăți, nu doar gustoase, ci și sănătoase, provenite direct de la fermieri și furnizori locali. Și da, chiar înseamnă ceva să mai primești un sfat de la cel care îți oferă spre consum alimentele, îți explică proveniența lor și ți le servește mereu proaspete, mai ales că aceste produse sunt deosebit de perisabile, spre deosebire de cele aflate pe rafturile supermarketurilor. 

Dacă vă întrebați ce băcănii serioase puteți găsi la Constanța și care tentează prin oferta variată a alimentelor de calitate, realizate pe baza unor rețete tradiționale, noi vă recomandăm Băcănia Câmpenească din Piața Brotăcei, unde, la tejghea, vă va servi cu multă amabilitate chiar un… căpitan de vas. Întreprinzătorul, Mircea Nedelcu, alături de asociatul său, Costin, au pus pe roate o mică afacere care începe deja să dea roade și să atragă numeroși clienți interesați de hrana de calitate. Nu doar locuitorii din zona Tomis Nord se pot bucura de alimentele comercializate de băcănia aflată în complexul agroalimentar, ci și consumatorii de hrană sănătoasă din tot județul Constanța, prin serviciul de livrare la domiciliu pus la dispoziție de băcănie. Iată câteva din produsele pe care le puteți găsi pe rafturile Băcăniei Câmpenești și le puteți selecta/ studia și pe site-ul oficial, http://www.bacaniacampeneasca.ro/, la prețuri cât se poate de decente: pui grill, piept pui, ficăței, aripiore, pulpe, pipote și inimiore (Puiul de Mihăilești), brânza de capră Picurarlu de Stejaru, atestată tradițional, dulciuri de casă, diferite sortimente de plăcintă tradițională, cu brânză, praz sau dovleac, pâine cu maia, ouă de prepeliță, carne proaspătă de măcelărie, legume și fructe și multe altele.

Noi am testat senzaționala lipie cu susan, cu aromă apetisantă și miros de pâine de casă și o plăcintă cu brânză dobrogeană care ți se topea în gură. Tentante sunt și mezelurile din galantare, din care nu lipsește inconfundabilul salam românesc Victoria, realizat după o rețetă tradițională, dar și brânzeturile de tot felul sau borcanele cu miere adusă de la producători locali.

EXPERIENȚE DOBROGENE ȘI BĂCĂNIA CÂMPENEASCĂ VĂ INVITĂ LA DEGUSTARE: “TURTELE MAMAIEI MARIA”

Dar Băcănia Câmpenească din Piața Brotăcei a devenit cunoscută și prin prisma inițiativelor și evenimentelor pe care le găzduiește. Astfel, în perioada stării de urgență, inițiatorii micului business de la malul mării au livrat gratuit pâine la domiciliul constănțenilor vârstnici și care se aflau în imposibilitatea de a se deplasa, iar în cadrul proiectului Experiențe Dobrogene, au susținut evenimente de genul degustărilor de produse tradiționale precum: “Tradiții tătărești în bucate câmpenești sau “La plăcinte înainte”. În curând, urmează un nou eveniment dedicat degustării unui produs de… poveste: turta. Așadar, joi, 23 iulie 2020, de la ora 11.00, Băcănia Câmpenească și Experiențe Dobrogene vă invită să degustatați din “Turtele mamaiei Maria”, dar și brânzoaice aromate, care amintesc de viața frumoasă din bătătura bunicilor.

Iată ce spun cei doi întreprinzători:

  • “Suntem Mircea și Costin, inițiatorii proiectului <Mâncare Sănătoasă pentru un Corp Sănătos>. Proiectul nostru a creat inelul de legătură dintre producătorii de produse agroalimentare naturale de la sate si consumatorii din municipiul Constanța. Scopul proiectului este de a recăpăta, întreține și dezvolta sănătatea în trupurile noastre, consumând  produse  100% naturale, făcute în gospodăriile țăranilor români.

  • Atunci când pornești la drum cu sufletul curat și  mintea bine intenționată, găsești parteneri pe măsura așteptărilor. Principalul nostru furnizor este, de fapt, o cooperativă, formată în urma asocierii mai multor gospodării țărănești, din județul Buzău. Cu un nume ales parcă să stimuleze asocierea producătorilor agricoli, “Unirea Gospodarilor Mihăilești”, Cooperativa Agricolă produce tot ce are nevoie gospodina în bucătărie: legume-fructe proaspete și procesate,  produse lactate, brânzeturi, ouă, carne proaspătă de pasăre, porc și oaie, preparate de carmangerie și produse de patiserie.

  • Încă de la deschidere, am primit cele mai alese cuvinte de apreciere de la dumneavoastră,  clienții noștri,  pentru calitatea și gustul produselor din Băcănie. Aprecierea dumneavoastră ne dă energie și încredere că facem ce trebuie, fapt pentru care vom continua dezvoltarea proiectului nostru prin deschiderea de noi magazine, aducerea în fața clienților de produse locale (miere, cătină, aronia, mezeluri specifice Dobrogei) și desigur, înființarea unui serviciu de livrare la domiciliu.

  • Dragi constănțeni, vă așteptăm să cumpărați produse agroalimentare din Băcănia Câmpenească pentru că aici găsiți: produse proaspete și naturale, siguranță privind calitatea produselor, proveniența clară a produselor și certitudinea că oferiți familiei dumneavoastră mâncare sănătoasă.

  • Deoarece avem credința și certitudinea că a venit <timpul calității>, politica Băcăniei este orientată către găsirea și promovarea de la om la om a Băcăniei Câmpenești! Astfel, punând umăr lângă umăr, vom ajuta țăranii gospodari să se dezvolte, iar noi, locuitorii din Constanța, să avem <Mâncare Sănătoasă pentru un Corp Sănătos>”!