Miercuri, 03 Iunie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

LOCUITORII UNUI CARTIER DIN CONSTANŢA SE TEM PENTRU VIAŢA LOR DIN CAUZA UNUI INDIVID CU PROBLEME PSIHICE

Articol publicat Luni, 08 Aprilie 2019

de GRAȚIELA TULCEANU (office@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

O femeie a cerut disperată ajutor pe reţeaua de socializare, după ce mama ei a fost atacată de un bărbat fără adăpost, posibil cu probleme psihice. Acesta i-a pus bătrânei viaţa în pericol, încercând să o lovească cu o cărămidă în zona capului. Incidentul s-a petrecut în urmă cu o săptămână, în jurul orei 7.00 dimineața, pe aleea Garofiţei la intersecția cu strada Avram Iancu.

„Mama mea a fost agresată de un individ și când spun agresată, vreau să spun că acest individ a încercat și aproape a reușit să-i dea cu o cărămidă în cap. Norocul, să-i spunem așa, a fost că a reușit să se ferească și punând mâna la cap, individul a lovit-o în mână, ceea ce a dus la lovirea destul de rău a mâinii, necesitând atelă gipsată și concediu medical. Am chemat ambulanța și poliția, am dat declarații și am umblat prin doctori etc”, povesteşte fiica victimei.

Surprinzător este faptul că: „Poliția a zis că nu îi poate face nimic”, a adăugat femeia. Se pare că fapta sa nu este singulară. Potrivit femeii, cu câteva zile înainte, bărbatul fără adăpost a mai agresat o femeie însărcinată. Cu toate acestea, Poliţia nu dă semne că ar fi reacţionat în urma plângerilor depuse. În plus, reprezentanţii acestei instituţii i-au cerut femeii agresate să-i ajute în munca lor. „Mi-au zis să le fac poze cu acest personaj. Le-am făcut în parcul de la Casa de Cultură...era pe jumătate dezbrăcat, i-am făcut poze și astăzi, culmea, era lângă mine...la 20cm...la ușa mașinii...nu vă dați seama ce a fost în sufletul meu...am sunat la polițistul care se ocupă de caz și a zis că nu poate face nimic”, s-a plâns constănţeanca.

În numai câteva ore, postarea acesteia a strâns peste o sută de comentarii. Şi alţi constănţenii au avut de suferit de pe urma acestui boschetar, care trăieşte din cerşit. „Și cumnata mea a fost victima lui și e însărcinată, însă poliția în ziua de astăzi știe să facă numai rău, bine nu”, a scris pe rețeaua de socializare o altă femeie în timp ce altă posesoare de cont de Facebook trage un semnal de alarmă: „E agresiv...pe la gara umblă...că lucram eu acolo...și a agresat o fată...e bolnav...feriți-vă și nu vă luați în gură cu el”.

Se pare, că acest individ este cunoscut deja în tot oraşul...”. Vara trecută, își făcea veacul pe la galeriile Soveja. Eu lucram atunci în zonă şi mi-a intrat în magazin. Pentru că nu am vrut să îi dăm o doză de cola și tot explicându-i să iasă afară, i-a dat unei doamne (cliente) un pumn în umăr”. Oamenii sunt panicaţi și spun că prezenţa unui om cu un comportament atât de violent în oraș pune în pericol viaţa şi integritatea familiei lor. În plus, sunt revoltaţi că autorităţile locale nu intervin deşi în orice moment se poate produce o dramă.

„Da, probabil o fi el nebun sau drogat, cum zic autoritățile, dar asta nu înseamnă că trebuie lăsat pe străzi, cel mai probabil până nu face o crimă, Doamne ferește, nimeni nu face nimic”, a scris indignată o femeie pe Facebook, în timp ce altă internaută îşi varsă furia pe autoritățile locale.

„Tipic românesc: poliția nu-i poate face nimic, dar dacă atacă cineva pe acest animal, sigur poliția intervine, așa țară, așa poliție”. Poate că, într-un moment de luciditate, Poliţia Locală va realiza gravitatea acestei situaţii şi riscul la care sunt supuşi trecătorii atunci când au ghinionul să-l întâlnească pe acest individ periculos şi nu se va mai ascunde după nişte lacune legislative, care nu îi dau voie să intervină, în cazul unor persoane cu probleme psihice, care nu pot răspunde penal pentru faptele lor.