Luni, 20 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.roEveniment unic pe bolta cerească, în acest secol

Lună plină de Crăciun, vizibilă pentru prima dată în ultimii 40 de ani

Articol publicat Luni, 14 Decembrie 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Inedit magazin

Sursa foto: .dapixara.com

Sursa foto: .dapixara.com
Sursa foto: .dapixara.com

Sursa foto: .dapixara.com

Un moment cu totul inedit se va petrece pe bolta cerească, unic în acest secol. După patru decenii, luna plină va fi vizibilă pe cer de Crăciun, potrivit huffingtonpost.com.

The Weather Channel anunță că ultima lună plină care a fost vizibilă de Crăciun s-a produs în 1977. Următorea coincidenţă astronomică de acest tip va avea loc abia în 2034.

Locuitorii de pe continentul american vor fi cel mai bine plasaţi pentru a putea să admire fenomenul, în noaptea de Ajun, în timp ce europenii vor putea să vadă Luna plină chiar în prima zi de Crăciun.

Luna plină din 25 decembrie, supranumită şi „Luna rece" sau „Luna nopţilor lungi", va atinge punctul de maximă vizibilitate în jurul orei 13.11 (n.r. ora României).