Duminica, 17 Octombrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

MINISTRUL MUNCII: PERSOANELE CĂRORA LE LIPSESC ANI DIN STAGIUL DE COTIZARE PENTRU PENSIE AR PUTEA ACOPERI ACEI ANI

Articol publicat Miercuri, 05 August 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Politică-Administrație

Sursa foto: evz.ro Ministrul Muncii, Violeta Alexandru

Sursa foto: evz.ro  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru

Persoanele cărora le lipsesc ani din stagiul de cotizare pentru pensie ar putea avea posibilitatea să acopere acei ani, aceasta fiind una dintre modificările care ar putea fi aduse Legii pensiilor, potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Ministrul Muncii a afirmat, marţi seara, la TVR, că această variantă va fi pusă în dezbatere publică.

"Prima modificare (n.r. la Legea pensiilor) pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, adică de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Sunt persoane care mi-au semnalat acest lucru, mi-au adus în atenţie faptul că ar avea disponibilitate constatând că din toată perioada de stagiu minimal de cotizare le lipsesc câţiva ani şi ar fi dispuşi să îi acopere în acest moment. Ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi ulterior voi decide", a declarat aceasta.

Ministrul a precizat că există solicitări şi pentru a acorda o reducere a vârstei de pensionare pentru mamele cu mai mulţi copii. "Sunt mai multe solicitări din partea oamenilor de a acorda o atenţie sporită mamelor cu mai mulţi copii în sensul de reducere a vârstei de pensionare. Sunt în zona unor modificări cerute de oameni şi mi se par corecte, juste", a precizat Alexandru.

Pe de altă parte, aceasta a mai anunțat că pensiile vor creşte la 1 septembrie, iar procentul depinde de situaţia încasărilor la buget.