Luni, 20 Septembrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

„MIRACOLUL DUNĂRII”, ARTĂ VIZUALĂ ONLINE LA GALERIA “VIRGIL COMAN”

Articol publicat Vineri, 27 Noiembrie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Culturale

Pe simezele virtuale ale Galeriei de Artă „Virgil Coman” (https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561/) a debutat, pe 26 noiembrie 2020, expoziția de artă vizuală online Miracolul Dunării, având-o drept autoare pe artista Anișoara Ivanov.

Creatoarea este doctor inginer și profesor de fizică la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea, dar pictura este pasiunea care îi oferă culoare și încredere în viața cotidiană și dese momente de introspecție. „Mă simt strâns legată de ținutul dobrogean. Sunt născută într-un sat situat pe malul lacului Razelm, satul Iazurile, localitatea Valea Nucarilor, județul Tulcea. Din anul 1987, sunt absolventă a Facultății de Fizică din București. Încă de mică am cochetat cu tradițiile și cultura, iar în prezent sunt elevă la Școala Populară de Artă din Tulcea, la clasa maestrului Gheorghe Neață. Am descoperit în încercările mele plastice natura pe care o prezint într-o colecție de imagini în care precizia liniilor, redarea detaliilor este sensibilizată prin culoare. Subiectul preferat este peisajul dunărean. Este multă pace și sensibilitate în nevoia mea de claritate și de puritate. Întreaga colecție prezentă în Galeria de Artă „Virgil Coman” privește natura așa cum este ea, iar  grandoarea peisajului vine din lumina blândă a tablourilor”, mărturisește Anișoara Ivanov.

Iată ce spune despre eleva sa profesor pictor Gheorghe Neață: „Pictura doamnei Anișoara Ivanov rămâne fidelă unei arte bogate pe înzestrarea sensibilă a ochiului. Sensibilitatea și verticalitatea reprezintă un dar genetic”.

Grafica pentru expoziția „Miracolul Dunării” este realizată de artistul vizual Zoița Nicoleta Panciu, colaborator și curator al Galeriei de Artă „Virgil Coman, organizarea și curatoriatul expoziției fiind asigurate de dr. Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art.

Expoziția  Miracolul Dunării” este promovată de Experiențe Dobrogene,  101știri.ro, Culturaconstanta.ro și Constanțaculturală.ro.