Sambata, 23 Ianuarie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Misterul O.Z.N.-urilor

Articol publicat Miercuri, 01 Iulie 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Paranormal - Mister

Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: dailymail.co.uk
Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: dailymail.co.uk

Primul martor ocular al O.Z.N-urilor a trăit în anul 1000 î. Chr. Profetul Iezechiel a fost prima fiinţă care a avut parte de o întâlnire misterioasă cu... farfuriile zburătoare, moment menţionat în Vechiul Testament din Biblie. Nava cosmică văzută de Iezechiel a stârnit tot felul de controverse referitoare la întâlnirile cu O.Z.N-urile moderne. De-a lungul timpului, mărturisirea profetului a fost preluată de experţii în domeniu şi folosită pentru propria lor versiune de adevăr.

Mărturii străvechi Pornind de la povestea lui Iezechiel, oamenii de ştiinţă au căutat existenţa O.Z.N-urilor în textele celor mai importante civilizaţii. Romanii le numeau „scuturi care vărsau foc”, iar indienii le spuneau „vimana” - vehicule ce aruncau lănci ucigătoare. Dacă au fost sau nu rodul imaginaţiei, rămâne de văzut.

Dovezi fotografice descoperite în anul 1883 Astronomii au zărit adesea „meteoriţi”, care se comportau bizar. În secolul al XIX-lea, ei le-au descris în materiale savante, dar care nu conţineau misterul unui O.Z.N., pentru a fi incluse în această categorie. Aceste obiecte misterioase fotografiate de ei au fost descrise ca „stele cu cinci colţuri şi centru întunecat”. Unii au făcut tot felul de speculaţii, presupunând că sunt păsări sau pur şi simplu, insecte luminiscente, care s-au perindat prin faţa telescopului.

O.Z.N.-uri deasupra oraşului Los Angeles După atacul japonez împotriva bazei de la Pearl Harbor, coasta americană de vest s-a aflat în stare de alertă. Acestă stare de alertă a impus camuflajul nocturn în oraşul Los Angeles, iar cetăţenii au fost cuprinşi de frică. Fotografiile realizate pe 25 februarie 1942 arătau fascicule strălucitoare ale reflectoarelor şi grenadelorexplodate ce punctau bolta cerului, dar cu toate acestea... nu se vedeau avioanele inamice.

Memorandum adresat preşedintelui Roosevelt Cercetătorul Timothy Good, specialist în domeniul O.Z.N.-urilor, a dat publicităţii, în anul 1987, un document păstrat... secret peste 30 de ani. „Legi privind libertatea de informaţie în S.U.A” este un memorandum adresat preşedintelui Franklin Delano Roosevelt. Prin acest document redactat cu 24 de ore după un incident, șeful Marelui Stat Major îl informa pe președinte că„în pofida dezminţirilor, aeroplane neidentificate, altele decât cele armatei de uscat sau ale marinei militare, zburaseră deasupra oraşului Los Angeles”.

Simboluri din Ceruri În vara anului 1991, fermierii din sudul Angliei au observat nişte urme stranii în lanuri. Aceste urme erau spaţii perfect circulare de pe care plantele părereau că sunt rase. S-a bănuit că aceste urme sunt lăsate de O.Z.N.-urile care au aterizat acolo, dar teoria a fost abandonată, căci nu au fost zărite în zona respectivă farfurii zburătoare. Cu toate acestea, numărul cercurilor a crescut treptat şi s-a răspândit în toate regiunile. Pe măsură ce controversele s-au înmulţit, interesul în jurul subiectului a crescut simţitor. O.Z.N-urile nu-şi mai făceau simţită prezenţa, dar cazurile de spaţii circulare în lanuri deveneau din ce în ce mai complexe. Desigur, şi farsorii au jucat un rol extrem de important în această ecuaţie. Atraşi de premiul de 10.000 de lire, oferit în anii ‘90, s-au pretat la vandalisme artistice. Să fi fost oare acesta motivul multiplicării apariţiei semnelor ciudate din lanuri sau extratereştrii au găsit o formă mult mai subtilă de a-şi face simţită prezenţa?

O.Z.N-ul, cea mai mare enigmă a epocii moderne Teoria care a fost în vogă până în 1989, potrivit căreia implicarea extratereştrilor în cazurile de spaţii circulare nu este posibilă, pentru că aceştia nu au fost văzuţi niciodată, a fost spulberată în 1989, când diferite grupuri de cercetători au acreditat o altă teorie. Potrivit acestora, cercurile din lanuri erau realizate de entităţi inteligente, înzestrate cu forţe necunoscute, ce doreau să ne transmită un... mesaj. Tonul a fost dat de doi cercetători în domeniu, Colin Andrews şi Pat Delgado, care au publicat bestseller-ul „Dovezile circulare”.

Un document din arhivele FBI ne arată că... Agentul special Guy Hottel, trimisul şefului Biroului de la Washington, în martie 1950, a confirmat existenţa O.Z.N-urilor. În cadrul platformei digitale The FBI Federal Bureau of Investigation, este pus la dispoziţia publicului un memo secret din care deducem că Guvernul american încearcă să ascundă urmele existenţei O.Z.N-urilor. Conform unui informator a cărui identitate a fost cenzurată de FBI, în cele trei farfurii zburătoare prăbuşite în New Mexico se aflau corpuri umane a căror înălţime nu depăşea 90 de cm. Hainele metalice care le acopereau corpul erau dintr-o țesătură extrem de fină. Agentul special Guy Hottel a încetat a mai investiga această situaţie. De ce? Răspunsul este la voi!