Marti, 24 Mai 2022
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Moda europeană feminină din 2015 are o tentă... culinară

Articol publicat Vineri, 12 Iunie 2015

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Beauty & Style

Sursa foto: dress.yournextshoes.com Ducesa de Cambridge a făcut furori într-o rochie cu flori galben pal, când a prezentat-o pentru prima dată în public pe fetița ei nou-născută, Prințesa Charlotte.

Sursa foto: dress.yournextshoes.com  Ducesa de Cambridge a făcut furori într-o rochie cu flori galben pal, când a prezentat-o pentru prima dată în public pe fetița ei nou-născută, Prințesa Charlotte.

Sursa foto: noteableexpressions.blogspot.com Bărbatul european al anului 2015 este 100% în trend dacă optează pentru paleta clasică alb-negru-gri

Sursa foto: noteableexpressions.blogspot.com  Bărbatul european al anului 2015 este 100% în trend dacă optează pentru paleta clasică alb-negru-gri
Sursa foto: dress.yournextshoes.com  Ducesa de Cambridge a făcut furori într-o rochie cu flori galben pal, când a prezentat-o pentru prima dată în public pe fetița ei nou-născută, Prințesa Charlotte.

Sursa foto: dress.yournextshoes.com Ducesa de Cambridge a făcut furori într-o rochie cu flori galben pal, când a prezentat-o pentru prima dată în public pe fetița ei nou-născută, Prințesa Charlotte.

Designerii internaționali au stabilit că, cel puțin în moda feminină europeană, principala tendință o constituie culorile pastelate. Mai mult, „pastelurile” propuse de marii creatori de modă, în 2015, au o puternică tentă... culinară, fiind inspirate de alimente și băuturi precum șerbetul, vinul și curry.

Culori pastelate, pentru femei Potrivit designerului Robert Herzog, de la școala de modă din Stuttgart, citat de agenția DPA și agerpres, „creatorilor de modă le place să lucreze cu poveștile culorilor". Iar trend-ul pentru 2015 are la bază o „delicioasă” poveste... culinară.

Alături de curry și portocaliu strălucitor, sunt la modă și nuanțele pământii, cea mai populară fiind roșu-brun, inspirată din culoarea vinului dulce Marsala din Italia. Marsala a fost declarată „Culoarea Anului 2015” de compania Pantone, ce stabilește standardele în culoare și a devenit vizibilă în multe lanțuri de magazine din Europa, precum Zara.

Culorile mai deschise care domină moda în 2015 sunt comparate de designerul Robert Herzog cu un „magazin de înghețată”. În mare vogă sunt tonurile de șerbet, cum ar fi trandafiriu, gri/ lila și galben pal. Dealtfel, ducesa de Cambridge a făcut furori într-o rochie cu flori galben pal, când a prezentat-o pentru prima dată în public pe fetița ei nou-născută, Prințesa Charlotte.

„Tonurile pastelate sunt foarte importante în acest an", a confirmat Karin Veit, director de creație la casa de modă Marc Cain. Nuanțele fistic sau trandafiriu spun „o poveste de blândețe și feminitate plăcută", este de părere Veit. Acesta mai spune că în tendințe sunt și imprimeurile florale, precum și cele reprezentând animale, dungi și buline.

Modă în alb-negru pentru bărbați În ceea ce privește moda masculină, principala dominantă a anului o constituie preferința designerilor pentru alb-negru. Conform casei de modă Hugo Boss, culorile pentru bărbați au rămas „într-o paletă de negru și alb, cu unele nuanțe de gri și un dram de roșu aprins”. „Bărbații au devenit un pic mai sobri", spune Herzog. Ei au tendința să cumpere haine pentru ocazii și este mai puțin probabil să urmeze tendințele de culoare. Și la fel ca pentru bărbați, negrul, albul și griul sunt la modă, de asemenea, și pentru femei în acest an.

Pe de altă parte, designerii asigură că, mai important decât tendințele în modă, este stilul personal și să te simți bine, confortabil cu ceea ce porți. Concluzia este că, dacă nu agreați niciunul dintre trend-uri, cel mai bine e să purtați ceea ce vă place și vi se potrivește.