Luni, 20 Septembrie 2021
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

NE VOM PUTEA VACCINA ANTI-COVID ȘI LA MEDICUL DE FAMILIE, DIN APRILIE

Articol publicat Miercuri, 24 Martie 2021

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

Din luna aprilie, românii s-ar putea vaccina anti-COVID și la medicul de familie. Valeriu Gheorghiță a anunţat că, până la finalul acestei luni, vrea să ştie câte cadre medicale sunt dornice să intre în campanie şi să se ocupe de vaccinarea propriilor pacienţi, aşteaptând lista medicilor de familie care vor să intre în campanie.

La rândul lor, medicii ar urma să îşi facă un program dedicat vaccinărilor anti-Covid-19, iar în cabinetele medicale ar urma să ajungă controversatul vaccin AstraZenaca, dar şi Johnson&Johnson.

Se pare că medicii de familie consider această măsură bine-venită, mai ales că ritmul de vaccinare s-ar accelera, odată cu imunizarea românilor și în cabinetele medicilor de familie.

Activitatea ar trebui organizată în afara programului obişnuit de lucru, astfel încât pacienţii care vin la controale să nu aibă de suferit. Evident, personalul ar trebui plătit pentru această activitate suplimentară, susţin cadrele medicale. În plus, munca celor programaţi la vaccinare ar fi uşurată. Medicul face programarea, iar informaţiile vor fi introduse în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare, anunță mediafax. Medicii care vor să partice au timp de gândire.

„În România avem peste 11.000 de medici de familie şi (...) aşteptăm zilele următoare să finalizăm o analiză cu privire la distribuţia demografică şi la nivelul localităţilor. În localităţile unde nu sunt medici de familie, vom merge cu centre mobile”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.