Luni, 20 Mai 2019
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.7607 $ 4.2357
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro„Noul Pacient cu Cancer” ajunge la… Constanța

Trei povești impresionante ale supraviețuitorilor

Articol publicat Vineri, 22 Ianuarie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Nutriţie & Sănătate

Sursa foto: Kool Media

Sursa foto: Kool Media
Sursa foto: Kool Media

Sursa foto: Kool Media

Cămara cu Merinde din Constanța, situată pe Bulevardul Mamaia nr. 180, găzduiește sâmbătă, 23 ianuarie, începând cu ora 10.00, un eveniment impresionant și, totodată, educativ. Cosmina Grigore, fost pacient cu cancer și inițiatoarea proiectului „Lasă cancerul să te vindece”, va susține un nou seminar, intitulat „Noul Pacient cu Cancer - Abordare integrativă pentru vindecare”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Kool Media și http://rawuavietiisiasanatatii.blogspot.ro/, făcând parte din caravana „Noul Pacient cu Cancer”, un concept nou în România. 

Ce înseamnă Noul Pacient cu Cancer? Iată ce spun reprezentanții Kool Media, într-un comunicat: „Percepția în ce privește statutul, evoluția și rolul unui pacient cu cancer în raport cu diagnosticul primit se schimbă. Suntem parte din schimbare.  Acum trei ani, altfel stăteau lucrurile. Acum trei ani, în România, terapiile alternative erau privite suspicios, alimentația nu stătea la baza tratamentului anticancer, iar pacientul nu-și asuma responsabilitatea diagnosticului. Acum lucrurile sunt similare, dar nu la fel. Acum întâlnim din ce în ce mai mulți pacienți cu cancer care știu că au alternative. Care știu că au un cuvânt de spus în ce privește vindecarea lor. Pacienți care sunt mai puțin debusolați și care participă activ la tot ce ține de viața lor post diagnostic.

Iată cum îl definește Cosmina Grigore, inițiatoarea seminarului, pe Noul Pacient cu Cancer: conștient de faptul că a participat activ la îmbolnăvirea lui, devine responsabil pentru vindecarea sa, face managementul diagnosticului, apelează la intuiție și la puterea de vindecare a corpului, începe și parcurge vindecarea emoțională, diminuează stresul, iartă, acceptă, iubește, devine recunoscător pentru tot ce înseamnă el și viața lui, renunță la alimentele care favorizeaza inflamația si hrănesc celulele maligne. Același pacient conștientizează că detoxifierea devine arma secretă, are o alimentație bazată pe fructe și legume crude, semințe și cereale integrale, se interesează de tratamente alternative și le aplică pe cele pe care le simte în acord cu corpul său, reglează digestia, ia suplimente, dacă este cazul.

Poveștile celor care s-au vindecat La seminarul de sâmbătă, 23 ianuarie, le va vorbi celor prezenți Adriana Covaciu, care a învins leucemia mieloidă cronică. „Sunt fericită să pot împărtăși celorlalți ce am învățat din cei 11 ani cu acest cancer rar și ce am făcut pentru a intra și rămâne în remisie", spune Adriana.

De asemenea, publicul va putea asculta și poveștile a două femei care au supraviețuit cancerului la sân, Cosmina Grigore și Andreea Ocak. 

Evenimentul este adresat pacienților cu cancer, celor recent diagnosticați, familiilor și prietenilor acestora, precum și celor care doresc să prevină această boală. Cei interesați să participe își pot confirmaprezența la email: cosminaogrigore@gmail.com și la număr de telefon: 0766.56.36.71.