Miercuri, 03 Iunie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Nu este o farsă: legendarul cântăreț David Bowie a fost răpus de cancer

Articol publicat Luni, 11 Ianuarie 2016

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Showbiz

Sursa foto: consequenceofsound.net

Sursa foto: consequenceofsound.net
Sursa foto: consequenceofsound.net

Sursa foto: consequenceofsound.net

O veste incredibil de tristă apărea, în noaptea de duminică spre luni, pe rețelele de socializare din întreaga lume, însă mulți sperau că este doar o farsă, așa cum s-a mai întâmplat în mediul online. Din păcate, vestea că legendarul cântăreț britanic David a murit a fost confirmată inclusiv pe contul oficial de Facebook al artistului, cât și de familie. Celebrul muzician a murit duminică, 10 ianuarie, la vârsta de 69 de ani.

Pe contul oficial de Facebook al artistului a apărut și următorul mesaj: „10 ianuarie 2016 - David Bowie a murit liniştit, astăzi, înconjurat de familia sa, după o curajoasă luptă de 18 luni cu cancerul". Reprezentanții artistului au spus că înţeleg faptul că multe persoane vor fi afectate la aflarea acestei informaţii și au solicitat să fie respectată intimitatea familiei în aceste momente dureroase.

Anunţul decesului, confirmat și de fiul artistului  Anunţul decesului lui David Bowie a fost confirmat și de fiul artistului, Duncan Bowie, prin intemediul unui mesaj publicat pe Twitter. „Îmi pare foarte rău şi sunt întristat să vă confirm faptul că vestea este adevărată. Voi fi offline pentru o vreme. Vă iubesc pe toţi", a scris Duncan Bowie.

Zvonurile privind starea de sănătate a cântăreţului David Bowie au circulat de mulţi ani, în cercurle industriei muzicale, conform celor de la BBC. Ultimul concert live susţinut de David Bowie a avut loc la New York, cu ocazia unui eveniment de caritate, în 2006.

Artistul britanic era căsătorit din 1992 cu celebrul super-model Iman, cu care are o fiică, Alexandria Zahra Jones. David Bowie are şi un fiu, Duncan, care provine din prima lui căsătorie cu Angela Bowie.

David Bowie a încetat pe viață la două zile după ce sărbătorise împlinirea a 69 de ani, pe 8 ianuarie. Momentul aniversar a fost marcat prin lansarea ultimului său album de studio, intitulat „Blackstar", al 28-lea din carieră. Potrivit presei internaţionale, noul material discografic - care include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil - i-a impresionat pe criticii din industria muzicală şi a reflectat pe deplin dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale.