Marti, 18 Ianuarie 2022
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

Sfatul specialiștilor

Nu le interziceți copiilor gadgeturile de ultimă generație!

Articol publicat Joi, 16 Iulie 2015

de Mihaela SĂNDULOIU (office@101stiri.ro)

în Inedit magazin

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Internetul este un spaţiu pe cât de... virtual, pe atât de comun împărtăşit de segmente tot mai largi ale societăţii actuale, care fac din acest mediu de comunicare o infrastructură a interacţiunilor la toate nivelurile şi palierele de complexitate. Astfel, forma socială se modifică în relaţie cu tehnologia, iar aceste modificări produc în viaţa noastră diverse schimbări benefice. Cu toate acestea, internetul și noile media sunt condamnate de părinți pentru faptul că le distrag atenția copiilor de la şcoală, dar specialiștii în educația copiilor afirmă că micuții nu trebuie îndepărtați de noile tehnologii, ci trebuie să le integrăm în educaţia lor. Potrivit acestora, gadgeturile de ultimă generație sunt componente de neseparat din viața unui copil și a unui adolescent și este foarte greu să le captezi atenția cu mijloacele clasice de învățare. Strategia cea mai greşită pe care o pot adopta părinţii este interzicerea noilor media.

Este vitală integrarea tehnologiei în educația modernă a copilului Centrele internaționale au început deja să investească masiv în tehnologizarea educației copilului în România, iar Helen Doron English este unul dintre acestea. Cu ajutorul gadgeturilor-minune, micuții învață limba engleză mult mai uşor. Realitatea augumentată este cea mai recentă apariție în materie de New Media, ce animă, cu sunet și video, o imagine statică de pe o pagină clasică, prin scanarea acesteia cu ajutorul unei tablete sau a unui telefon inteligent. În acest mod, aplicația îi permite copilului să interacționeze cu materialul clasic de învățare, iar „cartea” îi răspunde, la propriu, cum se pronunță cuvintele în limba engleză, ajutându-l pe copil să învețe să vorbească această limbă cât mai corect.

Cu ajutorul noilor media, copiii invaţă mai uşor „Helen Doron English a venit cu aplicații interactive pentru copii - una dintre ele este realitatea augmentată, ce funcționează în scopul conceptului de învățare distractivă. Copiii învață cuvinte noi, învață să citească, să pronunțe corect, să formuleze enunțuri coerente, să se exprime natural în limba engleză, împreună cu personajele preferate din cadrul cursurilor. Motivația copilului de a învăța este esențială și este vitală integrarea elementelor media actuale în educația modernă”, a declarat coordonatorul Centrului Helen Doron English, Ștefania Filip.

Mai mult decât atât, specialistul în educație consideră că la fel de importantă este păstrarea vie a motivației copilului de a învăța limba engleză, oferindu-i elemente specifice vârstei lui și perioadei de dezvoltare în care se află. Astfel, asimilarea vine natural, pe fundamentul unui copil dornic să învețe.

Efectele beneficie ale noilor tehnologii „Specificul perioadei actuale este integrarea accelerată a tehnologiei în viețile noastre. Acest fapt poate fi unul benefic, atunci când există deschidere către scopuri productive, educative, complementare celor distractive. Consider că este important să ne adaptăm prezentului tot mai tehnologizat și să le oferim copiilor alternative în utilizarea noilor media, care să le sprijine dezvoltarea”, a mai precizat specialistul în educație Ștefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.