Miercuri, 12 August 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

PE TOATĂ PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ

PÂINEA CEA DE TOATE ZILELE. VÂRSTNICI ȘI PERSOANE VULNERABILE DIN CONSTANȚA PRIMESC ACASĂ GRATUIT PÂINE DE LA BĂCĂNIA CÂMPENEASCĂ. UNDE PUTEȚI SUNA?

Articol publicat Marti, 21 Aprilie 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate, Experiențe dobrogene

Constănțenilor cu nevoi speciale, aflați în autoizolare – vârstnici și persoane care, din cauza problemelor de sănătate, nu se pot deplasa de la domiciliu pentru a-și procura produsele de bază necesare traiului zilnic - le-au sărit în ajutor oameni de suflet din orașul de la malul mării, care au mici business-uri de familie pe care încearcă să le facă să supraviețuiască așa cum pot în plină pandemie de coronavirus, dar care nu pot sta indiferenți în fața suferinței altor semeni. Este cazul lui Mircea și Costin, doi întreprinzători care se află în spatele unei afaceri deja binecunoscută consumatorilor de produse agroalimentare tradiționale, provenite din fermele și gospodăriile țărănești și care, de o bună perioadă, ajung pe mesele celor care preferă hrana sănătoasă, atât în municipiul, cât și în localitățile din județul Constanța. Cu siguranță că mulți dintre noi au auzit și comandat de la Băcănia câmpenească, un business local care se dezvoltă în zona Pieței Brotăcei și care s-a axat, în ultima perioadă, pe comenzile online și livrările la domiciliu.  

INIȚIATIVĂ LĂUDABILĂ, CARE AR PUTEA INSPIRA ȘI ALȚI OAMENI DE AFACERI

Odată cu izbucnirea pandemiei și instituirea stării de urgență în România, Mircea și Costin au lansat o inițiativă lăudabilă, menită să vină în ajutorul persoanelor care nu se pot deplasa să-și mai procure cele necesare traiului zilnic și care, de ce nu, să-i inspire și pe alți oameni de bine din zona Dobrogei. Așa că, încă din prima jumătate a lunii martie, aceștia au promovat în mediul online, pe pagina oficială de Facebook a Băcăniei Câmpenești și pe site-ul oficial, http://www.bacaniacampeneasca.ro/, următorul anunț:    

“Avem pe listă doar 9 familii, vă rugăm să ne scrieți, sigur cineva are nevoie! Dragi clienți și prieteni, dacă aveți cunoștință de persoane bătrâne ce nu pot ieși din casă din anumite motive sau se află în autoizolare, noi, echipa Băcăniei, ne-am gândit că putem veni în ajutorul acestora, printre livrările noastre putem asigura pentru 50 de locații și livra pâine gratuită acestora (în Constanța) pe o perioadă de 30 de zile. Puteți să ne scrieți în privat adresa unde trebuie să livrăm sau sunați la numarul nostru de tel: 0734606710. Vă mulțumim celor care ne-ați scris!”.

Mircea Nedelcu ne-a mărturisit că ideea aceasta în scop umanitar a luat naștere deoarece, împreună cu soția sa și celălalt partener al său de la Băcănia Câmpenească, Costin, au simțit că așa trebuie să facă în această perioadă grea mai ales pentru persoanele vulnerabile. Așa că pâinea oferită și distribuită gratuit de Băcănia Câmpenească ajunge la mai multe familii din Constanța, la fiecare două zile, iar inițiatorii așteaptă în continuare să fie contactați, până la încheierea stării de urgență.

Mai mult, cei de la Băcănia Câmpenească au fost ocupați și în zilele de sărbătoare, oferind produse tradiționale de Paște polițiștilor din trafic.

Între timp, și ceilalți constănțeni aflați în izolare în casele lor pot face comenzi online de la Băcănia Câmpenească, pe site-ul  http://www.bacaniacampeneasca.ro/, pe pagina de Facebook și la numărul de telefon 0734606710. De asemenea, cei care se pot deplasa își pot procura produsele și direct, deocamdată doar de la ghișeul Băcăniei Câmpenești din spatele Pieței Brotăcei.
Ce puteți procura  de la Băcănia Câmpenească, în urma comenzilor, produse despre care clienții fideli spun că au gustul de altădată: pui grill, piept pui, ficăței, aripiore, pulpe, pipote și inimiore (Puiul de Mihăilești), brânza de capră Picurarlu de Stejaru, atestată tradițional, dulciuri de casă, diferite sortimente de plăcintă tradițională, cu brânză, praz sau dovleac, pâine cu maia, ouă de prepeliță, carne proaspătă de măcelărie, legume și fructe și multe altele.

DESPRE INIȚIATORII ACESTUI DEMERS ȘI BĂCĂNIA CÂMPENEASCĂ aflați direct de pe site-ul oficial:

“Suntem Mircea și Costin, inițiatorii proiectului “Mâncare Sănătoasă pentru un Corp Sănătos”. Proiectul nostru a creat inelul de legătură dintre producătorii de produse agroalimentare naturale de la sate și consumatorii din municipiul Constanța. Scopul proiectului este de a recăpăta, întreține și dezvolta sănătatea în trupurile noastre, consumând  produse  100% naturale, făcute în gospodăriile țăranilor români. Proiectul l-am inițiat în urmă cu 6 luni, timp în care am căutat și vizitat producători din toată țara. Astfel am înființat Băcănia Câmpenească unde găsiți produse făcute tradițional, cu gust unic, ca odinioară. Atunci când pornești la drum cu sufletul curat și  mintea bine intenționată, găsești parteneri pe măsura așteptărilor”.