Luni, 28 Septembrie 2020
Constanţa, 4-12° C Cer în general noros | alte locaţii
Curs valutar
€ 4.8297 $ 4.4639
Căutam colaboratori

Căutam colaboratori!

Și tu poți fi reporter pe 101știri.ro. Trimite-ne ce ai auzit sau văzut interesant, foto, text sau video ori scrie un articol, două, zece și poți să fii reporter pentru o zi. Sau de ce nu... chiar mai mult! Aviz studenților la Jurnalism și tuturor celor care au ceva de spus. Contactați-ne pe office@101stiri.ro

PERFORMANȚĂ: DOI LICEENI CONSTĂNȚENI DE LA COLEGIUL “REGINA MARIA”, SELECTAȚI PENTRU ȘCOALA DE ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE DE LA MĂGURELE

Articol publicat Miercuri, 26 August 2020

de Grațiela GHEORGHE CARAGICU (gratiela.caragicu@101stiri.ro)

în Hot news, Actualitate

Sursa foto: facebook

Sursa foto: facebook
Sursa foto: facebook

Sursa foto: facebook

Elevii Cătălina Cristina Rebegea și Andrei Răzvan Crăciun, din clasa a X-a, de la Colegiul Național de Arte Regina Maria”, coordonați de profesor Gabriela Burlacu, au reușit performanța de a fi selectați pentru cursurile Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, ediția on-line. Aceștia au demonstrat juriului format din experți în educație și cercetători de la platforma Măgurele că arta este un suport pentru interesul științific al tinerilor și au reușit să propună câte un proiect câștigător, ocupând două dintre cele 50 de locuri pe țară.

Astfel a început aventura cunoașterii pentru ei și timp de o săptămână, în care, susținuți de experți în educație și cercetători de pe platforma Măgurele, dar și de invitați internaționali, aceștia vor parcurge un set de module din arii diferite de dezvoltare.

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, ediție on-line se organizează în perioada 20 august – 3 septembrie 2020 și are ca obiectiv să valorifice expertiza științifică din cadrul platformei de educație și cercetare de la Măgurele, făcând-o accesibilă elevilor de liceu, indiferent de specializarea acestora și cadrelor didactice care predau în sistemul STEM (științe, tehnologii, inginerie, matematică), așa cum suntem informați din site-ul oficial. Este recunoscut faptul că această ediție on-line reprezintă o provocare pentru organizatorii ce propun acces la webinarii, dezbateri despre știință, tururi și experimente virtuale, kituri hands-on, proiecte, lucru în echipă și un focus pe contribuțiile științei la cunoașterea și prezervarea patrimoniului național și cultural.

Înscrierea la această școală de vară se face în urma unui concurs al proiectelor de cercetare realizate de elevi, în domeniile propuse de organizatori și este condiționată de recomandarea unui profesor care să certifice că elevul are profilul potrivit acestei experiențe extraordinare.